Succesverhalen

Hieronder vindt u enkele succesverhalen van cliënten uit mijn praktijk. Ik hoop dat ze ook voor u inspirerend werken. Deze pagina wordt niet meer bijgewerkt. Ik deel de laatste succesnummers en verhalen met voor/na foto’s nu op Facebook.

Juni 2016

Mijn naam is Ilona. 44 jaar. Ik ben al heel wat jaren te zwaar. Ik heb diverse lijnpogingen ondernomen maar na 10 kilo stopte het afvallen en at ik het er uit frustratie weer aan. Zie je nou wel; ik word nog dik van een glas water. Herkenbaar? Inmiddels woog ik 104 kilo bij een lengte van 1.69m. De berg werd als maar hoger en de kans van slagen kleiner. Ik had nog wel steeds het idee dat het mij toch zou moeten kunnen lukken. Ik had de moed nog niet geheel opgegeven. Maar hoe en wanneer?

In december 2015 viel de flyer van Margreet op de deurmat. Mini-Obese. In 3 maanden tijd 10-25 kilo afvallen door middel van gezond eten en veel sporten. Op de een of andere manier heeft deze flyer mij getriggerd en heb ik mij binnen 10 minuten aangemeld. Margreet doet wat zij belooft en belde 30 minuten na mijn mail al terug. Een prettig en gezellig gesprek volgde.

Het traject startte op 2 januari 2016 in de sportschool. Met nog 8 dappere dames ging ik de strijd aan tegen de kilo’s. De eerste training was zwaar. Heel zwaar. Maar ik was vastbesloten deze strijd te winnen.

5 x per week sporten, gezond eten op basis van menu’s, sportieve uitjes en wekelijks een motiverend gesprek met Margreet. Geen belerend vingertje maar een luisterend oor. Margreet is oprecht blij met ieder behaald resultaat. Tijdens de gesprekken werd er gewogen, kreeg je recepten en werd er over uiteenlopende onderwerpen informatie gegeven. De aangeleverde menu’s zijn gevarieerd. Je kunt hier zelf je keuzes in maken.

Na 5 weken was ik al 8 kilo afgevalen. Een resultaat dat naar meer smaakte. En ging dit geheel zonder slag of stoot.? Nee, want ik heb in het begin regelmatig met een knorrende maag rondgelopen. Mijn lichaam schreeuwde om eten. Van, naar alles in je mond stoppen en niet sporten, naar gezond eten en 5x per week sporten is niet alleen voor de geest maar ook voor je lichaam een grote omschakeling. Ik heb het dit keer weten te negeren en anders een groentesnack genomen. Ik hield en houdt mijn doel voor ogen.

Op 2 april 2016 (de laatste Obese dag) stond de teller op 17 kilo. Ik schrok enorm van de voor en na foto. Wat een verschil in zo’n korte tijd. Het was me gewoon gelukt.

Met een aantal dames ben ik verder gegaan met de strijd tegen de kilo’s. Wij zien elkaar nog regelmatig bij Margreet en in de sportschool. Inmiddels zijn er weer 2 maanden verstreken en staat de teller op 21,5 kilo. Ik sport nog steeds minimaal 4 keer per week. Ik heb er geen hekel meer aan. Ik heb het ingepast in mijn nieuwe, gezonde en fitte leven. En gaat het eten wel eens mis? Ik zou liegen als ik zei dat het niet zo was maar ik weet nu dat dit niet weer het begin van vele extra kilo’s is. Ik vergeef mezelf en ga de volgende dag weer verder. Ik geloof dat “de knop” om is. Ik weet dat ik het kan. Ik ben er trots op dat dit mij in zo’n korte periode, met behulp van Margreet, is gelukt. Ik heb vertrouwen in het einddoel van 70 kilo dat stapje voor stapje dichterbij komt. 2016 wordt mijn jaar!

Augustus 2015

Ik ben Conny Fatels, ik ben 51 jaar en ik ben autistisch. Ik ben in april 2014 voor het eerst naar gewichtsconsulente Margreet gegaan. Toen ik begon bij Margreet woog ik 96,1 kilo en nu weeg ik 80,8 kilo. Ik ben bijna 16 kilo afgevallen in 16 maanden. Ik had er geen moeite mee om mijn eetschema te veranderen. Ik heb mijn ontbijt veranderd: ik at elke morgen chocoladehagelslag, en nu neem ik dat nog maar 1x in de week. Ik neem nu ook een schaaltje yoghurt na mijn avondeten. In de zomer fiets
ik veel. Ik heb ook meegedaan aan de fiets4daagse van Heemskerk, 4×25 kilometer! Ik kan nu veel beter bewegen en heb veel meer energie. Ik ga thuis op de hometrainer. Ik vind het nu wel moeilijk om af te vallen. Als ik ergens anders ben dan vind ik het wel moeilijk, omdat er dan wordt gezegd: “Ach neem toch, ga morgen maar weer lijnen.” Als ik thuis ben, heb ik er geen moeite mee. Dan ga ik gewoon weer door met lijnen.
Groetjes, Conny

Noot Margreet: Conny is een hele speciale klant voor mij; juist door haar autisme hield zij zich perfect aan alle aanwijzingen en zij week bijna nooit af van mijn adviezen (alleen in de vakantie was dit lastig). Dit zorgde elke keer weer voor gewichtsverlies. Zij wil kijken of nog iets meer afvallen mogelijk is, zodat zij meer in de richting van de ‘gezond gewicht’ norm komt. Ik vind dit behaalde resultaat echter al pure klasse!

Augustus 2015

Vervolg succesverhaal Caroline Kerkkamp: Als je verder naar beneden scrollt, lees je haar verhaal. Update 17 augustus 2015: Caroline is nu 25 kilo afgevallen; zie de indrukwekkende voor en na foto’s op mijn facebook account: Gewichtsconsulentepraktijk Margreet van der Plas

Juli 2015

Hoi Margreet,

Toen jij mij vroeg naar mijn succes ervaring moest ik er wel even rustig voor gaan zitten om het allemaal goed op papier te krijgen. Ik wist niet zo goed wat ik allemaal moest gaan op schrijven, dus begin ik maar van af het punt waar ik mijzelf ben verloren. Nadat mijn man een hartstilstand heeft gehad en gelukkig daarvan weer
herstellende is heb ik een hele moeilijke periode gehad waarbij ik eigenlijk al mijn emoties had omgezet in eten. Voor mij kwam het moment dat ik dacht zo kan ik niet verder( met al mijn emoties weg stoppen in eten) ik moet er nu wat mee gaan doen.

Een goede vriendin van mij vertelde dat ze met hulp van Margreet al 12 kilo was afgevallen op een verantwoorde wijze. Ik was al 1 keer eerder 10 kilo afgevallen maar in een periode van 6 weken leven op vieze zakjes en dat wilde ik niet meer doen. Ik moest nu op een bewuste wijze bezig gaan zijn met mijn eetgedrag. En ik had ook gewoon iemand nodig als steun, want alleen ging het mijn nog niet lukken, ik bleef maar eten. Het vertrouwen wat Margreet mij gaf was erg prettig, ik had ook geen hoge onhaalbare doelen gesteld, gewoon weer terug naar mijn oude gewicht van voor deze periode. Een klein doel toch gemaakt en hier elke week naar toe gewerkt.

Wat ook hielp voor mij was dat ik steeds beter in mijn vel ging zitten en weer zin had om meer te gaan sporten. En de gesprekjes elke week waarin we het hadden over verschillende onderwerpen maar eerst met emotie eten zijn gestart. Dit gaf voor mij inzicht in hoe ik mijn gedrag hierin kon gaan bijsturen (want het blijft voor mij een zwakke plek)en er beter mee leerde om te gaan. Ook waren het bewust worden van hoeveel calorieën ergens in zitten toch een eyeopener(tuurlijk wist ik wel wat verkeerde
producten waren maar als je het elke keer hoort blijft het beter hangen).

Ik denk nu elke keer als we een pizza willen bestellen aan de 1300 calorieën die er inzitten. en ook andere lekkernijen zit nu de bewustwording achter en houd ik meer maat. Nu 5 maanden later ben ik eigenlijk al op het gewicht waar ik op wilde komen, juist het steuntje in de rug en het steeds beter voelen over mijzelf hebben ervoor gezorgd dat het is gelukt en nu blijf ik al een aantal weken op mijn streefgewicht staan. Maar daar doe ik nu nog steeds mijn best voor, ik geniet van alle lekkere dingen maar nu met mate.

groetjes Wendy

///

Juni 2015

Sowieso is het al een groot succes op het moment dat je ervoor kiest om een stap te nemen naar een gezondere “ik”… Naar mijn weg voor een Mind-Full, gezondere, sportievere & bewustere “ik”, was Margreet een spontane, positieve en een betrokken Life-coach. “Life-coach” omdat eten, drinken & bewegen een hele grote impact heeft op je leven. Want hoe jij er in staat, zo voel je je namelijk ook.

Tijdens mijn eerste consult voelde het gelijk al goed, ik hoef mezelf niet te te straffen door niet te eten, of me te verhongeren,maar in combinatie met wat ik lekker vind en door te sporten is afvallen ook mogelijk. Dit maakt het eigenlijk ook dat je het vol blijft houden, i.p.v. dat je iedere x zegt “ik begin maandag wel weer”.

Soms kan het wel zo zijn, dat het even een week toch kan tegenvallen, dat je bijvoorbeeld minder bent afgevallen. Maar het voelt wel goed om te weten dat je nog steeds goed bezig bent, want je ziet meer op de weegschaal terug zoals je spiermassa, vetpercentage, stofwisseling, etc.

Wat voor mij verder nog erg leerzaam was tijdens de hele periode ware de onderwerpen die je zelf mocht uitkiezen en dat je deze vervolgens samen k n bespreken en de o-zo- lekkere “mini-obese recepten”. Ik ben nog maar 23 en dacht dat ik niet kon koken, blijkbaar wel! Nu niet allleen voor mezelf maar ook voor de hele familie.

PS: misschien nog een leuke weetje: ik woog dat ik voor het eerst bij Margreet kwam ongeveer 70 kilo, dat ik in januari 2015 weer bij haar terugkwam
was dat 60 (ik ben 1.60 m). En nu alweer 52 kilo. De laatje lootjes zijn het nog bij mij voordat ik op mijn ultieme streefgewicht zit.

Groetjes van Hüly@ uit Heemskerk

 Mei 2015

Succesverhaal van Petra Sap-van Kampen, 49 jaar

Heel cliché, maar 1 januari 2015 was voor mij de maat vol. Drie jaar geleden was ik met shakes in drie maanden tijd 15 kilo afgevallen, van 75 naar 60 kilo. Helaas zat er na twee jaar weer bijna 10 kilo aan en ongemerkt stond de teller eind 2014 weer op ruim 75 kilo. Tijd voor ACTIE!!

Van een collega had ik hele goeie berichten gehoord over Margreet van der Plas en ik besloot een mail te sturen voor het maken van een afspraak. Margreet laat er geen gras over groeien en ik kon de eerste week van januari al voor mijn intakegesprek terecht. Conclusie: BMI te hoog, spiermassa te laag, vetpercentage te hoog. Mijn streefgewicht hadden we bepaald op 65 kilo. De eerste maanden gingen heel goed, gemiddeld 8 ons per week er af. Rond de 69 kilo bleef ik hangen en op advies van Margreet heb ik een aantal avonden de maaltijd vervangen door koolhydraatarme maaltijden, en het hielp. Nu 5 maanden later heb ik nog 2 kilo te gaan tot mijn streefgewicht, welke ik voor mijn vakantie in juli bereikt wil hebben. Wat ik erg prettig vind bij Margreet zijn de motiverende gesprekken en onderwerpen die we bespreken. Als je er even doorheen zit ga je na een afspraak van 20 minuten weer vol goede moed bij haar vandaan. Wat ik vooral heb geleerd is om bewust te eten volgens de schijf van vijf. Iets lekkers op zijn tijd kan best als je er maar bij stil staat dat je jezelf verwent met iets lekkers en er dan ook van geniet.. Verder ben ik weer fanatiek aan het sporten gegaan, wat ik achteraf weer heerlijk vind om te doen. Voor mij geen shakes meer maar bewust eten en regelmatig bewegen!

November 2014:

Als een mens zich wil opknappen en je overhemd wil niet meer in je broek blijven zitten, dan wordt het tijd om na te gaan denken… Tot 3x aan toe zei m’n vrouw: “Doe je overhemd eens in je broek”, want we waren op weg naar een crematie. Ten einde raad heb ik m’n colbert maar dichtgeknoopt om een en ander te verbergen. Ik dacht: “Dit kan zo niet verder.” Ik heb contact gezocht met een voedingsdeskundige en ben zodoende bij Margreet beland (ik woog op dat moment 133,6 kilo). In juni 2014 ben ik voor het intakegesprek geweest en ben daarna wekelijks bij Margreet op consult geweest. Door het voedingsadvies wat ik van haar gekregen heb ben ik al heel wat kilootjes
kwijtgeraakt en blijft m’n overhemd weer in m’n broek zitten. Er zijn natuurlijk zat mensen die precies denken te weten hoe je moet afvallen, maar ik vind: als je schoenen stuk zijn dan ga je naar de schoenmakeren als je haar geknipt moet worden, dan ga je naar de kapper. Zo vond ik dat ik naar een voedingsdeskundige toe moest om op een verantwoorde en gezonde manier af te vallen.

Ik ben ondertussen 5 maanden verder en voel me stukken energieker en fitter. Ik kan ook weer broeken en polo’s aan die ik voor die tijd niet aan kon. En wat de kosten betreft die eraan verbonden zijn: ik denk dat de kilo’s die eraan gekomen zijn me heel wat meer gekost hebben dan om ze er weer af te krijgen. Het was het meer dan waard.
Was getekend: Henk
61 jaar en ondertussen 119 kilo

///

Na de zomervakantie van 2014 wist ik dat ik wilde afvallen, ik woog toen 97 kilo. Mijn oudere zus was al een paar maanden eerder bij Margreet geweest en had duidelijk resultaat geboekt, dus ik besloot mij ook aan te melden voor een intakegesprek. Tijdens de intake van 1,5 uur vroeg Margreet mij o.a. om mijn eetgewoontes op te schrijven en aan de hand hiervan zou zij een menu voor mij maken. Omdat ik last heb van een traag werkende schildklier zei Margreet dat het wel heel lastig kon worden om af te vallen en dat dit waarschijnlijk niet iedere week zou gebeuren. Ik sport niet maar Margreet adviseerde mij om iedere dag een uur te gaan bewegen om toch goed af te vallen. Ik heb besloten om iedere dag of 1 uur te ga wandelen of 1 uur te fietsen. Dus intensief sporten doe ik (nog) niet. Ik ben inmiddels 10 weken verder en, ondanks mijn schildklier, ruim 10 kilo lichter. Ik moet zeggen datMargreet heel enthousiast is en je zeker stimuleert om door te gaan en dat het niet alleen om het afvallen gaat: ook andere lichaamswaardes worden door haar gemeten, onder andere je stofwisseling, en ik merk doordat ik nu iedere dag wandel of fiets, die stofwisseling (verbranding) steeds verder omhoog gaat en daardoor kan je ook af en toe weleens een gebakje eten of uit eten gaan. Ik ben er zeker nog niet, maar op deze manier is het voor mij ook niet moeilijk om dit vol te houden.

Esther

Oktober 2014:

Minus 15 kg
Na jarenlang afvallen (Lijntje 88, Sonja Bakker, Dukan-dieet) en weer aankomen, was ik op een punt gekomen dat ik vond dat er iets moest gebeuren. Dat is op zich vreemd, want ik wist al lange tijd dat ik veel te zwaar was (>100 kg) maar de zogenaamde “knop om” had ik toen nog steeds niet gevonden. Ik zag wel advertenties van Margreet van der Plas – gewichtsconsulente in de krant staan, maar dacht: “Pff wat een geld, dat ga ik echt niet doen”. Na een bezoek aan de huisarts (lst van knie en hiel) stuurde hij me door naar de fysio en een gewichtsconsulente. Om de hoek zei hij, dus zo kwam ik dezelfde dag bij de praktijk van Margreet terecht. Ik dacht NU of nooit. De kosten waren opeens bijzaak, bovendien kreeg ik te horen van mijn verzekering dat ik een gedeelte vergoed kreeg. En in mijn hoofd speelde: “Wat is er belangrijker dan mijn gezondheid?”. Dus zo gezegd zo gedaan. Mijn 1e gesprek (intakegesprek) stond gepland voor 16 mei 2014. Ik voelde dat er een klik was met Margreet (enthousiast,
oprecht geïnteresseerd en niet onbelangrijk… ervaring en verstand van zaken). Ik voelde: deze keer gaat het me lukken om af te vallen en op gewicht te blijven en Margreet zal mij daarbij helpen door me daar waar nodig is te motiveren. De daarop wekelijkse bezoekjes betekenden voor mij dat ik kon babbelen over voeding en over (over)gewicht zonder dat ik dacht: “Oh mijn omgeving denkt daar gaat ze weer… heeft ze het weer over afvallen”. Wat me direct aansprak was  dat ik een lijst moest invullen met wat ik lekker vond (!), minder lekker vond en niks aan vond (haha, postelein). De week erna rolde er een dagmenu van de printer wat IK lekker vond én
wat uitgebalanceerd was, dus mijn dagelijkse benodigde hoeveelheid (niet mijn behoefte) en 2 eventuele extraatjes. Het is een kwestie van mmm.. dat vind ik lekker en mag ik hebben (qua hoeveelheid qua calorieën) en mmm… dat vind ik lekker maar dat lijkt me geen verstandige keus (te vet, te veel suiker, te veel calorieën). Wat ik fijn vond is dat er nergens een verbod op werd gelegd, op mijn vraag of ik gebak mocht eten was het antwoord van Margreet: “Tuuuurlijk mag je een gebakje eten, je gaat je daar lekker van te voren op verheugen en als je het eet, ga je er echt van genieten, niks mis mee”. Ze zal nooit zeggen dat mag je niet, maar wél denk na en maak je keus
….
Tijdens de afspraken kreeg ik informatie over onderwerpen die mij interesseerden. Hoe om te gaan met verjaardagsfeestjes, over smoothies, voedingstoffen en vitamines, etiketten leren lezen, tips bij het uit eten gaan, over stofwisseling, beweegplan, enz. In de tussentijd gingen de onsjes, kilo’s er vanzelf af… nee da’s niet waar, ik heb mijn eetpatroon (minder avondeten, minder koek, minder tussendoortjes, meer zuivel) en mijn bewegingspatroon (meer wandelen, meer fietsen en zwemmen) aangepast en verhip het bleek te werken! In een mum van tijd had ik 3 maten minder (5 kilo=1 maat). Ik ben er nog niet, mijn streefgewicht is nog niet bereikt. Wat ik wil is mijn streefgewicht bereiken EN behouden, en dat gaat me lukken omdat ik met hulp van Margreet mijn leefstijl heb aangepast en die bevalt me PRIMA!
Bedankt Margreet voor je luisterend oor, je enthousiasme, je tips, je complimenten (die zo heerlijk zijn om te horen) en je aanmoedigingspremies;-)
Groetjes van Caroline Kerkkamp

Update augustus 2015: Caroline is nu 25 kilo afgevallen; zie de indrukwekkende voor en na foto’s op mijn facebook account: Gewichtsconsulentepraktijk Margreet van der Plas

Juli 2014:

Zo’n 10 maanden geleden kon ik amper lopen door een hele zere knie (mede veroorzaakt door mijn overgewicht). Ik weet prima hoe je 5 of 10 kilo moet afvallen. Maar mijn lichaam weet nog beter om dan in sneltempo 7 of 12 kilo aan te komen. Dus besloot ik op 67-jarige leeftijd hulp in te roepen. Zo kwam ik bij Margreet terecht. Met een aangepast dieet verliep het afvallen prima. Na een ontbijt van 2 sneetjes volkoren brood met mager beleg en halva-jam haal ik met gemak de lunch, waar ik dan weer 3 sneetjes brood mag. Het beleg is magerder geworden en de kaas minder. Het vlees bij het avondeten ook minder en magerder. Dat was even wennen. Maar de aardappelen, volkoren pasta of zilvervliesrijst bleven gewoon op mijn lijst. De 200 gram groente per dag at ik toch al. De twee glazen wijn en hartig hapje zijn vervangen door 2-3x fruit op een dag. Ook ben ik weer karnemelk gaan drinken. Het resultaat: in bijna 8 maanden ben ik op mijn eerste streefgewicht gekomen: 23 kilo eraf. Ik loop in plaats van 10 minuten nu met gemak een uur voordat ik uitkijk naar een bankje. Met mijn kleinzoons struin ik met gemak 3 uur rond op Schiphol, zonder van bankje naar bankje hoeven
te strompelen. Ik pas weer in leukere kleding. En ik durf weer op een terrasje te zitten zonder bang te zijn dat ik klem kom te zitten, of erger nog: niet in de stoel pas. Ik ben sinds mijn 35e niet meer zo slank geweest!

Ik ben er nog lang niet want mijn tweede streefgewicht is nog eens 20 kilo eraf, en weer durven fietsen. De eerste 2 ben ik al kwijt, in een iets langzamer tempo dan in het begin, mar het is er toch af. Dus ik straal als ik een complimentje krijg en zeg met trots: ja, 25 kilo eraf! Met dank aan Margreet die heel veel goede tips geeft en even enthousiast is bij elke kilo minder.
Wordt vervolgd!
Hermien

Naschrift Margreet: in september 2014 heeft Hermien een nieuwe fiets gekocht en zij fietst nu bijna elke dag. Het is voor haar een enorme overwinning geweest, maar na jaren kan zij eindelijk weer heerlijk fietsen!

Juni 2014:

Ik ben naar Margreet gegaan omdat ik me fitter en energieker wilde voelen. Na een zwangerschap zijn, ongemerkt, de kilo’s eraan blijven zitten. Ondanks dat je weet welk eten niet goed voor je is, had ik behoefte aan steun en stimulans. We maakten een plan om 10 kilo af te vallen, ik kreeg een advies voor een goed dagmenu met voldoende calorieën om af te vallen en allerlei tips om zelf een evenwichtige werkplanning te kunnen maken. Ook stimuleerde Margreet mij om meer te gaan bewegen en dit in te passen in mijn agenda.

Dat ging allemaal best heel goed. Natuurlijk moet je dingen afslaan maar als je resultaat ziet en voelt, weet je waar je het voor doet. Die 10 kilo was er snel af. Zeker ook omdat ik nu veel gezonder eet en daardoor minder trek in tussendoortjes of zoetigheid heb. Ook proef ik alle smaken veel beter en geniet ik meer van eten. Margreet adviseerde mij om nog wat extra kilo’s te verliezen aangezien dat voor mijn stofwisseling, vetpercentage en BMI wenselijk was. Ik wilde me tenslotte gezonder voelen dus dat heb ik opgevolgd. En het was ook heel goed vol te houden. Ik ben nu op mijn streefgewicht (na 5 maanden en min 18 kilo!) en voel me hierdoor ‘lekker in m’n vel’.
Van Margreet heb ik vooral veel geleerd over eten, over hoe je lijf en psyche werken en over gezondheid. Al die wijsheid kan ik prima toepassen op mijn nieuwe levensstijl. Zo wordt gezond zijn voor mij, en mijn gezin vanzelfsprekend!

Monique

Eind november 2013:

Mijn naam is Lisanne, 19 jaar. Ik ben bij Margreet terecht gekomen via mijn ouders. Zij hadden positieve verhalen over Margreet en waren goed aan het afvallen. Ik wilde ook graag afvallen, ik voelde me onzeker en wilde me weer lekker in mijn vel voelen. In maart van dit jaar ben ik begonnen bij Margreet. In deze tijd bij Margreet heb ik mijn streefgewicht behaald, en ben ik 10 kilo afgevallen. Je leert beter te eten en voldoende te eten. Ik sportte voorheen 1 keer in de week en inmiddels sport ik elke week wel drie keer. Margreet leert je goed omgaan met valkuilen en moeilijke momenten. Bij elke consult wordt er een ander onderwerp besproken, zoals uit eten, vakanties, feestdagen. Margreet heeft goeie tips en duidelijke informatie. Mijn volgende doel is om nog een paar kilo af te vallen en mijn gezonde gewicht te behouden. Wanneer een week even niet lekker ging of wanneer je een keer niet afgevallen bent, dan weet Margreet er altijd iets positiefs van te maken en je weer te motiveren voor de komende week.

Mei 2013:

Al jaren ben ik in gevecht met de kilo’s. Vlak voor mijn huwelijk, 15 jaar geleden, lukte het mij met behulp van pillen en shakes 20 kilo af te vallen. Ik straalde die dag. En wat was ik mooi dun in mijn trouwjurk! Na een paar maanden was ik zwanger van ons 1e kind. Voor mij was het een sport om na de bevalling weer terug te komen op dat mooie figuur. Dat lukte aardig. Een jaar na de geboorte van de oudste raakte ik zwanger van de 2e. En daarna vlogen de kilo’s er aan. Soms ging ik ze succesvol te lijf. Met behulp van Sonja Bakker of een paar weken shaken. Maar zo snel als de kilo’s er af gingen, kwamen ze er ook weer bij. Ik weet wat jojo-en is!

Het werd februari 2011. Ik kreeg ik het gevoel dat er nu écht iets moest veranderen. Ik nader met rasse schreden de 50 jaar en hoorde van iedereen dat het na de overgang erg lastig is om je ‘ballast’ kwijt te raken. Dus begon ik weer vol goede moed aan het voor mij vertrouwde recept. Een beetje Sonja, een beetje shaken… En het afvallen lukte opnieuw. Maar onder de 85 kilo kwam ik niet. Wat ik ook deed. Maar, al met al, was ik tegen de kerst toch mooi 25 kilo afgevallen. Ik vond dat ik wel iets extra’s had verdiend! Er daar was wéér een keerpunt. Toen ik na zomervakantie van 2012 thuis kwam en op de weegschaal ging staan bleek ik stiekem toch weer 10 kilo aangekomen te zijn in die 9 maanden. Onuitstaanbaar!!!

Via via kwam ik uiteindelijk bij Margreet terecht. Want inmiddels was het voor mij wel duidelijk dat ik het zonder hulp niet voor elkaar zou kunnen krijgen. Ik heb Margreet mijn verhaal verteld en tot mijn stomme verbazing vertelde ze mij dat ik te weinig at! Als je niet voldoende eet (‘je kacheltje moet blijven branden!’) val je dus niet af, maar slaat je lichaam juist op! Margreet heeft voor mij een schema gemaakt waarmee ik voldoende at en tóch afviel. En dat werkte! En op haar advies ben ik ook meer gaan bewegen. Ik ben geen type om in de sportschool aan de gang te gaan, maar ben wel veel gaan wandelen en fietsen. En Margreet had iedere keer tips en een goeie pep-talk. Dat hielp me enorm. Als ik een periode had waarin het mij allemaal niet meeviel was ze nooit teleurgesteld maar begripvol. “Volgende keer beter joh, geeft niks.” Inmiddels ben ik weer 15 kilo afgevallen en heb mijn streefgewicht bereikt. Ik ben supertrots op mijn nieuwe figuur. Ik heb laatst zelfs een skinny-jeans gekocht en barst weer van het zelfvertrouwen. En nu de winterjas uit gaat kom ik zoveel mensen tegen die zeggen: “Wat zie jij er geweldig uit!”. Daar geniet ik zo van!

Marian, 47 jaar

///

Mijn succesverhaal (mei 2013)

Al jaren probeer ik af te vallen. Over alle diëten heb ik wel gelezen en een aantal heb ik uitgeprobeerd. Maar op gewicht blijven blijft een strijd. Eten vind ik zo lekker en vooral de lekkere hapjes tijdens een borrel. Er zijn weinig dingen die ik niet lust. Sinds ik twee kinderen heb ik gekregen ben ik nooit meer op het gewicht geweest van voor mijn zwangerschappen. Nadat ik op de sportschool een aantal meiden zo goed zag afvallen dankzij mini-obese, trok ik na de zomervakantie van 2012 toch maar de stoute schoenen aan om mij aan te melden bij Margreet. Ik had er een hard hoofd in. Waarom zou ik nu wel kunnen afvallen? Tijdens de intake werd alles nagekeken en van alles gevraagd. Het weegmoment wastoch weer een confrontatie bijna 100 kilo! Dat werd dus een flinke klus om dat er af te krijgen. Mijn doel stelde ik op 85 kilo. Margreet vond dat wel wat veel, dus we gingen voor 5 kilo in de eerste drie maanden. Met veel informatie ging ik weer naar huis. De eerste week hield ik goed bij wat ik at. En probeerde de verkeerde tussendoortjes te laten staan. Bij het volgende weegmoment was er drie ons af. Als ik eerlijk was dan vond ik dat niet veel, maar Margreet moedigde mij aan om toch door te zetten. Tijdens andere diëten viel ik kilo’s af in 1 week en nu maar drie ons! Maar omdat Margreet ook kijkt naar de waardes (vetpercentage, lichaamswater, spiermassa en stofwisseling) werd ik toch gestimuleerd om door te zetten. Uit de waardes bleek dat mijn stofw sseling erg traag was. Ik at te weinig, en alles wat ik at werd bijna niet verbrandt, en omgezet in vet. En ja, dat vet is heel lastig om eraf te krijgen. Ik moest hier hard om lachen. Ja, en als ik nou meer ga eten dan val ik af!! Eerst zien en dan geloven. Maar goed, Margreet gaf mij een dagmenu mee waarop stond wat ik op een nodig had om af te vallen. Ik had ook wat reserve calorieën die ik zelf mocht invullen. Dat waren er bijna 100. Ik antwoordde meteen: “Dat zijn dan 5 rijstwafels!” Vond het wel gek dat ik meteen weer aan eten dacht. Met dit basismenu ging ik dus aan de gang. En inderdaad ik viel af!!! Sommige weken een paar ons en dan ineens bijna 2 kilo. Tijdens dit proces kwamen Margreet en ik er achter dat alcohol voor mij een echte boosdoener is. Als ik teveel alcohol dronk, dan kon ik er vergif op innemen dat ik aankwam en dat mijn waardes helemaal van slag waren. Ik moest dus gaan minderen, maar ja als je gezellig zit bij vrienden dan gaat de wijn erg hard. Maar goed, mijn achterban houdt mij nu goed in de gaten zodat ik niet teveel drink. Door het afvallen merkte ik ook dat ik niet zo goed meer tegen de alcohol kon, dus dat was een goede stok achter de deur. Mijn eerste doel was dat ik binnen drie maanden vijf kilo zou afvallen. En zowaar eind november 2012 was 5,2 kilo af!!! Wat was ik trots! Ik merkte al aan mijn kleding dat alles te groot werd en dat stimuleert alleen maar meer om door te gaan. Ook de moeilijke maanden – Sinterklaas en kerst – kwam ik makkelijk door. Ik merkte dat als ik mij goed aan mijn persoonlijke basismenu hield, ik geen snaaimomenten kreeg. Dit had ik bij andere diëten wel, een hongergevoel heb ik nooit gehad. En af en toe mag je zondigen als je daarna maar weer in het gewone ritme komt. Het is nu half mei 2013 als ik dit schrijf en in totaal ben 12,9 kilo kwijt. Nog 1 kilo en dan weeg ik 85 kilo! En dat is heel lang geleden! Ik ben trots op mezelf dat dit me gelukt is en dat heb ik voor een groot deel te danken aan Margreet. Zij blijft je stimuleren ook al gaat het soms wat minder. En als je veel af bent afgevallen is ze ook supertrots op je. Een compliment doet een mens dan zo goed!!! Ook geniet ik nu van de reacties van mensen om mij heen. Ook is het erg leuk als je kinderen zeggen: “Mam die broek is nu echt te groot, wanneer doe je hem nu weg?” Ook door mijn collega’s wordt ik erop geattendeerd dat het nu echt tijd wordt voor een nieuwe outfit omdat alles te groot is. Maar nog steeds vind ik het moeilijk om mijzelf ‘slank’ te zien. Ik blijf een verkeerd beeld van mezelf hebben en daar kunnen geen foto’s of leuke testjes van Margreet met springtouwen tegenop. Maar als ik me bedenk dat ik bijna 7 jaar geleden maat 52 broeken droeg en dat ik nu gewoon in een maat 44 pas, moet ik toegeven dat ik supertrots op mezelf mag zijn. Margreet, ik wil je onwijs bedanken voor alle goede adviezen en je doorzettingsvermogen om mensen toch te blijven stimuleren om door te gaan. Het heeft mij in ieder geval veel geholpen. Ik blijf voorlopig onder controle bij je en zoals ik heb belooft ga ik deze zomer klimmen en klauteren in de bergen.
Liefs,
Loes Tonglet

Naschrift: op 19 juni 2013 heeft Loes haar streefgewicht behaald.

///

Terwijl ik dit schrijf zit ik met een chocolaatje op de bank. En ik geniet ervan! Ik proef wat ik eet en mag het van mezelf. Dat is heel lang heel anders geweest. Voor januari at ik omdat ik niet anders kon, ik moest, moest, moest, chocola hebben. En dan niet 1 reep chocola, wel twee en daarna kon er dan nog wel een zak chips, een zak snoep en een flinke pastamaaltijd bij. Ik ben heel erg gelukkig dat ik dat gevoel niet meer heb. Op 15 januari 2012 ben ik begonnen met het afvalprogramma van Margreet van der Plas en mijn sportschool. Ik heb lang moeten nadenken: wil ik dit echt? Maar toen ik de beslissing eenmaal had genomen ging ik er echt voor. Het begin was zwaar. Spierpijn en me houden aan iets wat een ander me voorschreef. Het was zwaar, maar ik ben zo ontzettend blij dat ik het gedaan heb. Het verbaasde me dat ik geen moeite had met het menu. Ik moest bijna nog meer eten dan dat ik deed, alleen een heleboel gezonde dingen! Ik heb geen moment honger gehad. Wel de eetbuien. Maar doordat ik goed at had ik geen echte honger, waardoor het steeds makkelijker werd om die buien te weerstaan. Afvallen bij Margreet is voor mij een nieuw begin geweest. Ik was al meerdere keren vele kilo’s afgevallen. Vandaag ben ik precies 11 maanden onderweg en alles wat er af was is er nog steeds af! En een beetje meerdan dat. In totaal ben ik nu 29 kilo afgevallen. Er is 22 centimeter vanmijn middel af. Mijn lijf is veranderd en dat heeft ontzettend veel voordelen. Maar nog belangrijker, mijn innerlijk is veranderd. Ik ga anders met eten om waardoor ik weer positief in het leven sta. Ik weet waar mijn valkuilen zitten en wanneer ik op moet letten. En als ik weer eens in een valkuil ben gestapt, lukt het me om mezelf te vergeven en door te pakken. Dat heb ik mede te danken aan de positieve instelling van Margreet. Mijn doel is om de 82 kilo te halen op 11-01-2013. Na dan bijna een jaar bezig te zijn zou het een mooie afsluiting zijn, zodat ik me bezig kan gaan houden met stabiliseren.

Naschrift Margreet: in mei 2013 heeft deze dame een gewicht bereiktvan onder de 80 kilo. Nog steeds kan ze dit prima handhaven en ze valt nog steeds licht af. Gun jezelf ook de tijd voor het na-traject zodat je op gewicht blijft, al kom je maar 1x per maand of per 2 maanden langs voor de bekende ‘stok achter de deur’.

///

Eindelijk… ik heb iemand gevonden die mij begrijpt en met mij meedenkt. Dit is mijn verhaal.Mijn gezondheid la at te wensen over: schildklierproblemen, lipoedeem,
versleten knieën. Ik ben erg beperkt met lopen en bewegen waardoor het moeilijk is om af te vallen. Na de zomer van 2010 was ik zo zwaar (128 kilo) dat alles nog moeilijker ging: bukken, douchen, afdrogen, etc. Margreet begeleidde mij in die tijd. Maar ja, als je regelmatig 2 glazen witte wijn tot je neemt op een zonnig terrasje, ja, daar kan Margreet ook niets aan doen. Ik schaamde mij wel, maar ik durfde toch steeds weer naar haar toe te gaan. Ze motiveerde mij en stak me een hart onder de riem. Bij een ander was ik allang weggebleven door ervaringen als: ‘Jou lukt het toch niet’ of ‘Nou, dat is ook niet veel wat je bent afgevallen deze week’, enz. Onder andere voor Margreet ging ik mijn best weer doen. Ik liet de alcohol staan en lette erg op de tussendoortjes. Zo nu en dan neem ik wat.

Margreet adviseerde mij ook op de vitaminen en mineralen te letten en vroeg steeds wat ik at of dronk. Ik ben nu 17 kilo afgevallen! Mijn fysiotherapeut zei laatst nog: ‘Wat loop je snel!’ Alles gaat makkelijker. Ik ga door want ik ben er nog lang niet. Samen met Margreet kom ik er. Door haar vriendelijke benadering en haar deskundige begeleiding ga ik a.s. week weer nieuwsgierig op de weegschaal staan! Bedankt Margreet.

Naschrift: in september 2012 heb ik de 100 kilo behaald (28 kilo afgevallen), een prestatie waar ik enorm trots op ben.
Ik blijf liever anoniem

///

Mijn succesverhaal

Een aantal weken geleden vroeg Margreet me of ik mijn succesverhaal eens op papier wilde zetten. Ik was verbaasd over haar vraag, ‘succesverhaal’? Ik wist eerst niet wat ze bedoelde. Margreet zei: “Ja, het feit dat je zoveel bent afgevallen in ongeveer 6 maanden.” Zelf had ik nog niet bedacht dat dit wel een succes voor me was. Ik weet nog het moment dat ik dacht: “En nu is het genoeg.” Ik voelde me dik, vet en net een worst als ik een strakke broek of truitje aan had. Maar laat ik me eerst even voorstellen; mijn naam is Els Berkheij, ik ben 60 jaar. Ben 1.65 cm lang en woog bij het begin van mijn komst bij Margreet 75 kg. Inmiddels weeg ik 58 kilo. Ik werk vanaf mijn 39e jaar in de GGZ als verpleegkundige. Daarvoor heb ik in het kappersvak gewerkt. Ik ben tot mijn 55e bezig geweest met omscholing en heb allerlei opleidingen gedaan die ik nodig had om te bereiken wat ik uiteindelijk wilde bereiken: werken met mensen met een psychiatrische stoornis.

Deze achtergrond maakte wel dat ik me bewust was van het gevaar van overgewicht en het belang van gezonde voeding. Door mijn jarenlange studie heb ik veel discipline ontwikkeld maar ondanks dat is het moeilijk om een ander eet- en leefpatroon aan te leren. Met name mijn eetpatroon was niet gezond. Dat wist ik wel! Hoe het dan anders moest, wist ik niet. Ja, wat minder snoepen. Dat kan ik dan wel bedenken maar hoeveel boterhammen, aardappelen, groente enz. en wat ik op mij leeftijd mag eten wist ik niet.

Door het werken als verpleegkundige ben ik vaak met patiënten meegeweest naar de diëtiste. De patiënt kreeg een dieetlijst mee en wij, de verpleegkundigen, kregen een kopie van de dieetlijst van de patiënt. Het waren naar mijn mening meestal standaard dieetlijsten waar ik een steeds grotere hekel aan kreeg omdat het in de meeste gevallen
niet werkt. Vaak mocht er weinig lekkers (koekje) gegeten worden, alleen een plakje ontbijtkoek. Ik heb er nog steeds een hekel aan! Iedere vrouw/man mocht per dag hetzelfde aantal boterhammen eten. Het was naar mijn idee geen “zorg op maat dieet” waar ik een heel groot voorstander van ben. En zorg-op-maat dieet betekent voor mij dat je per persoon bekijkt wat iemand nodig heeft, wat hij/zij aankan, wat haalbaar is voor die desbetreffende persoon.

Nadat ik in 2006 ben gestopt met roken ben ik in totaal 15 kilo aangekomen. En na 5 jaar was voor mij de grens bereikt en wilde ik mijn overgewicht op een gezonde en doeltreffende manier kwijtraken. Ik wilde dus niet naar de diëtiste, maar wat dan? Wat heet toeval. Tijdens de open-vaardag in Uitgeest stond er een stand met een cliënt
van gewichtsconsulente Margreet van der Plas. Zij vertelde mijn zeer enthousiast het e.e.a. over het eetpatroon wat ze van Margreet in een persoonlijk voor haar samen gestelde voedingslijst (het woord dieet of dieetlijst vind ik vreselijk!) mocht eten. Ik ben een kritisch persoon en dacht:’Ja klinkt leuk,’ maar of dat is wat ik zoek? Wat ik ook een nadelig punt vond is dat je een gedeelte zelf moet betalen. Thuis aangekomen heb ik zorgvuldig de folder gelezen die ik over Margreet en haar werkwijze had
meegekregen. De volgende dag heb ik naar Margreet gebeld, nogmaals de kosten besproken en uiteindelijk toch maar een eerste afspraak voor een consult gemaakt.

Wat mij met name bij mijn eerste afspraak (en nog steeds) opviel is haar enthousiasme en echtheid voor jou als persoon. De zeer persoonlijke en  benadering is voor mij steeds weer een motivatie om door te gaan met mijn huidige voedings-/leefpatroon. Wat ik ook apart vond bij het eerst consult dat Margreet vroeg naar hoe gemotiveerd ik
was om af te vallen. Van die vraag schrok ik wel een beetje, want ik wilde wel afvallen maar er niet te veel voor laten staan! Ik vind namelijk een koekje bij de koffie/thee heerlijk en iedere avond een rood wijntje, daar kan ik ook echt van genieten. Voorzichtig zei ik dat ik het cijfer 6,5 voor mijn motivatie wilde geven. Ik dacht: ‘Het kan altijd nog iets meer worden, dan valt het eerder mee dan tegen.’ Ik bouw voor mezelf altijd wel een soort buffer in omdat ik mezelf en een ander niet wil teleurstellen.

Margreet wilde van mij weten wat ik eet, drink en beweeg per dag. Dit moest ik een week lang bijhouden. Aan de hand van deze informatie heeft Margreet een voor mij ‘op maat’ samengestelde voedingslijst gemaakt. Maar niet alleen mijn voeding is belangrijk, ook het bewegen/sporten. Het zette me wel aan het denken toen Margreet vertelde dat ik wel wat meer moest bewegen dan wat ik op dat moment deed omdat ik anders geen extra calorieën zou verbranden. Voor die tijd ging ik meestal twee keer per week zwemmen en een keer per week joggen. Als extra ben ik momenteel aan het fietsen en nooit gedacht dat ik dat ook leuk zou gaan vinden! Ik kreeg van Margreet o.a. een caloriewegwijzer. Hierin staat vermeld hoeveel calorieën er in verschillende voedingsmiddelen zitten en welke (sport)activiteit je moet doen om een bepaalde hoeveelheid
calorieën te verbranden. Nou dat was wel even schrikken, ik moest heel veel baantjes zwemmen om een saucijzenbroodje te verbranden! Ik heb tot nu toe geen saucijzenbroodje meer gegeten!

Wat voor mij ook heel belangrijk was – en nog steeds is – is de informatie die ik van Margreet kreeg over allerlei onderwerpen zoals: je eetpatroon in vakanties, voeding tijdens de overgang, cholesterol, E-nummers en allerlei toegevoegde stoffen in de voeding. Maar ook voeding en gewoontes ter voorkoming van obstipatie enz . Ik heb al deze informatie in een map gebundeld en heb alle info op deze manier bij elkaar en lees geregeld het e.e.a. weer eens door als ik twijfel over het aantal calorieën of welke vetten (gezond/ongezond) er in een bepaald levensmiddel zit.

Ik leer veel van al deze informatie en probeer ook de dingen waarvan ik denk dat ik er wat aan kan hebben, te gebruiken in mijn dagelijks leven. Wat zo fijn is, nu ik op mijn streefgewicht ben? Ik voel me slank (ben ik nu ook met een BMI van 21!), kleding staat vlotter en jeugdiger. Maar wat voor mij nog belangrijker is dat ik me lichamelijk gezonder voel, maar het ook ben. Toen ik nog last had van overgewicht was mijn bloeddruk en cholesterol hoger dan nu. Momenteel zijn deze perfect volgens de arts.

Alleen vind ik het nu weer moeilijk om op gewicht te blijven. Ik wil niet meer afvallen maar ook niet bijkomen. Wat mag ik nu meer c.q. anders eten? Ook hier heb ik voorlopig de begeleiding van Margreet bij nodig. Maar dat is absoluut niet erg. Ik vind het altijd heel gezellig en stimulerend als ik bij haar op consult kom!

///

Weer blij worden van mezelf

In december van 2010 ben ik op internet op zoek gegaan naar informatie over het invriezen van kerstbrood met spijs. Ongelooflijk maar waar, hierdoor kwam ik op de site van Margreet terecht omdat zij rond kerst daarop vermeldde wat het aantal calorieën van een sneetje spijsbrood was! Ik heb de site met veel aandacht en interesse gelezen en kwam tot de conclusie dat dit precies was waar ik al een hele tijd naar op zoek was. Hierop heb ik Margreet direct een mail gestuurd met mijn motivatie om samen met haar af te vallen. Op dat moment was ik 88,8 kg (het meeste wat ik ooit gewogen heb).

Margreet wilde graag weten waarom ik wilde afvallen. Het eerste wat in mij opkwam was: Ik wil weer blij worden van mezelf. Mezelf durven bekijken in de spiegel en eindelijk weer lekker in mijn kleding zitten. We begonnen half januari en ik heb net als iedereen moeten opschrijvenwat ik allemaal op een dag at en waarom. Voor mij was de conclusie dat ik te weinig brood at en te veel fruit (ja echt). Hier hebben we meteen wat aan gedaan en de eerste paar weken ging het ook echt als een trein.

Wat vooral leuk was, was dat mijn (vooral mannelijke) collega’s op hetzelfde moment ook druk bezig waren met afvallen. Zij vonden het vooral noodzakelijk om zo min mogelijk te eten, alleen salade of yoghurt met muesli. En dat de hele dag door. Uiteindelijk gingen ze dan (natuurlijk) helemaal losin het weekend. Ik ging zoveel harder dan zij en ze zagen natuurlijk ook heel goed het resultaat bij mij. Helaas heb ik ze niet kunnen bekeren, maar ik bleef lekker volhouden.

Op een gegeven moment kwam ik ook tot het inzicht hoe makkelijk ik altijd ‘ja’ heb gezegd tegen lekkere dingen. Door de motivatie die ik kreeg van Margreet heb ik ondervonden dat het ook heel makkelijk is om ‘nee’ te zeggen. Zeker omdat (zoals zij altijd zegt) het moment van plezier maar zo kort is. Dit soort kleine dingen ben ik meer tegengekomen en waren vooral een confrontatie met mezelf. Die ben ik aangegaan en het heeft mijn kijk op eten enorm veranderd. Ik ben nu veel bewuster met keuzes en ga zoals ik het noem ‘met voorbedacht rade’ op pad als ik een dagje wegga.

Op dit moment staat de teller op 11 kg, maar ik ben er nog niet. Door de zomer was mijn motivatie helaas wat ver te zoeken maar op het moment van schrijven is de motivatie weer erg groot. Ik ga weer sporten en de fiets krijgt nog even geen vakantie van me. En de complimentjes die ik krijg helpen ook enorm. Ik probeer mezelf voor te houden dat ik in december van dit jaar rond de 70 kg kan zitten. Dat betekent nu nog 8 kg. Dat moet zeker te doen zijn.

Groetjes van Saskia (32 jaar) uit Zaandam

///

Hoe ik (eindelijk) makkelijk kilo’s afviel…

Na wat problemen had ik er in een jaar tijd verschillende kilo’s aangesnoept, welke ik er onmogelijk zelf weer af kon krijgen. Ik had me al aan verschillende lijnpogingen gewaagd maar als ik maandag begon, was het woensdag al mislukt… Ik zag mezelf alleen groeien, en ik had echt zo’n koude zwemband om mijn buik waar ik heel graag vanaf wilde.

Vandaar dat ik toch hulp ben gaan zoeken en zo bij Margreet terechtkwam. Eerst moest ik op gaan schrijven wat ik at en wat ik bewoog. Daarna ging ze een eetschema voor mij maken, die ik heel goed kon aanpassen op het eten met mijn kinderen (die niet alles lusten). Sommige dingen moest ik afleren, bijvoorbeeld chocolade maar wat me het meest opviel is dat ik meer moest gaan eten. Ik moest jus gaan gebruiken en veel meer aardappelen en groenten opscheppen, ook veel meer boterhammen eten. Er
is trouwens voldoende keuze in mager beleg. Het ging in het begin ook als een trein, de kilo’s vlogen eraf terwijl ik zeker geen honger heb gehad. Na 5 kilo kwam ik in een
wat moeilijke fase. Dan was er iets af, dan een pondje bij, heel moeilijk. Maar Margreet bleef me motiveren. Ze gaf elke keer wat extra tips. Ook heeft ze het nooit negatief benaderd, maar ging ik na elk bezoek weer geheel gemotiveerd naar huis. Op een gegeven moment ging het hele eetpatroon vanzelf, want een dieet kan je het niet noemen, en zijn de rest van mijn kilo’s er toch ook langzaam afgegaan. In totaal ben ik iets meer dan 7,5 kilo kwijtgeraakt, ben op mijn streefgewicht en heb een hele gezonde BMI.
Ook na mijn vakantie (waarin ik erg van het eten heb genoten, maar door de tips van Margreet niet ben aangekomen), zie ik het eetpatroon als ietswat bij mij hoort.
Margreet , ik wil je bedanken voor alle motiverende gesprekken en goede tips. Het heeft me heel veel goeds gedaan.

Groetjes,
Manon uit Heemskerk

///

Hallo,
Mijn naam is Soledad de Vries, ik ben (bijna) 45 jaar, getrouwd, moeder van 2 dochters (16 en 19 jr) en oma van een mooie kleinzoon van 11 maanden. Via een vriendin ben ik bij Margreet Van der Plas terechtgekomen. Die vriendin was 20 kilo afgevallen en ik wilde dat natuurlijk ook wel! Ik ben, wat je noemt, de eeuwige jojo. Heb al zoveel pogingen gedaan en verschillende diëten geprobeerd, maar kwam steeds weer aan en vaak nog meer dan voor ik met zo’n dieet begon! Dus er moest wat gebeuren. Maar nu wel iets wat echt goed te doen is en wat ik ook de rest van mijn leven kan volhouden zonder moeite en zonder ingewikkelde recepten enz… Zodra ik het telefoonnummer van Margreet had gekregen van die vriendin, heb ik gelijk gebeld en een afspraak gemaakt. Anders gaan er weer dagenof weken overheen voor ik die stap zet. Ik ken mezelf!

De eerste afspraak ging erg goed. Margreet stelde echt heel veel vragen en het klikte meteen. Dat scheelt natuurlijk ook een hoop. De eerste 2 weken moest ik elke dag opschrijven wat ik eet op een dag en dat bleek dus veel te weinig te zijn! Ik mag (nee, MOET!) bijvoorbeeld nu 6 boterhammen per dag eten. Ik kon me niet voorstellen dat ik hiermee zou afvallen. Maar het tegendeel bleek waar: ik ben in 7 weken tijd meer dan 11 kilo kwijt en 6 cm in omvang!! Ik heb geen honger tussendoor en voel me energieker dan ooit! Ik ben natuurlijk ook mee gaan bewegen en dat helpt ook. Ik moet nog zo’n 9 kilo tot ik mijn streefgewicht heb gehaald. Het gaat me gewoon lukken, daar ben ik van overtuigd. En met de hulp van Margreet gaat dit zeker gebeuren!

Dit jaar zijn we 3 weken naar Zuid-Spanje geweest en ik ben zelfs wat afgevallen! Ondanks dat je daar op hele andere tijden eet en hele andere maaltijden krijgt dan hier, was het heel goed te doen! Chips, nootjes en ijs heb ik helemaal niet genomen en ik heb er ook helemaal niet naar verlangd eerlijk gezegd. Dit jaar kon ik nu wel (sinds 10 jaar) een bikini aan en voelde me er nog lekker in ook! Nooit gedacht dat ik zóveel zelfdiscipline had, hahaha! Ik ben echt supertrots op mezelf dat het nu zo goed gaat.
Het is dus echt aan te bevelen om eens een afspraak te maken met Margreet, want het werkt echt en het kost geen enkele moeite!!

Groetjes, Soledad

///

Esther (52 jr):
Oké, de maat was vol. Ik hoorde – van een arts – dat ik te zwaar was en een te hoge BMI had. Dat wist ik natuurlijk allang, maar nu was het officieel vastgesteld. Ik kreeg het advies het eens te proberen bij een gewichtsconsulente, Margreet van der Plas. In eerste instantie leek het me niks, ik had de afgelopen jaren al zo veel geprobeerd, waarom zou het deze keer wel lukken? Ik keek eens op de internetsite en besloot om het toch maar te proberen.

Nu, een half jaar later, ben ik op mijn streefgewicht, heb ik een gezond BMI en voel me beter dan ooit tevoren. En dat zonder te hoeven lijnen, tenminste zo zie ik het! Iedereen vraagt me hoe ik heb gelijnd en ik zeg tegen iedereen: ik eet volgens de richtlijnen van de Voedingswijzer, en ik ben meer gaan sporten. Ik heb geen dieet hoeven aanhouden. En ik ga naar een gewichtsconsulente! Het geweldige aan de begeleiding van Margreet vond ik dat ik steeds meer (zelf)inzicht heb gekregen en dat dit uiteindelijk mij steeds meer motiveerde om door te gaan. In het begin ging ik elke week naar haar toe, de metingen lieten mij zien, wat er veranderde, mijn spiermassa nam toe en mijn vetgehalte daalde. De ene keer meer dan de andere keer, maar juist de verhoudingen waren belangrijk en niet alleen maar kiloverlies (snel kilo’s verliezen lukte mij altijd prima met allerlei crashdiëten, maar na enige tijd zat “het” er altijd zo weer aan, plus een of twee kilo’s extra!). Na een poos ging ik om om de twee weken naar Margreet en kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen dat het me zou lukken.

Margreet gaf me elke keer leuke, leerzame stencils mee over allerlei uit te kiezen onderwerpen, zoals voeding en sporten, voedingsvezels, gezonde vetten, gezonde snacks, een balansdag, gebruik van noten, vetarme bereidingsmethoden, enz. Ik was altijd al geïnteresseerd in gezonde, gevarieerde voeding, dus ik vond het erg leuk om te lezen en telkens stimuleerde dat mij om door te gaan. Nu weet ik dat ik eigenlijk altijd te weinig brood at, meer zuivel moet nemen en ook geregeld die boterham met zoet beleg kan nemen, om aan de zoetbehoefte te kunnen voldoen. Door flink te sporten (zeer geregeld hardlopen, fietsen en fitness) blijft mijn verbranding optimaal en kan ik eventueel iets extra’ s eten.

Nu klinkt het allemaal gemakkelijk en eerlijk gezegd was dat in het begin niet zo. Ik houd van koken, van goed en lekker eten. Ik heb puberkinderen die ik graag gevarieerd, gezond, lekker voedsel voorschotel en die ik ook graag wil verwennen, net als eventuele gasten. Ik houd ook erg van rode wijn, en bij wijn hoort iets lekkers. Maar, zoals gezegd, door Margreets coachingheb ik meer zelfinzicht gekregen en heb ik een andere levensstijl gevonden: ik heb een aantal nieuwe gewoontes moeten aanleren. Dat is me gelukt! Inmiddels ben ik – sinds ik begonnen ben met haar begeleiding – 12 kilo afgevallen ( moet je je voorstellen als je dat de hele dag moet tillen) en ben op mijn streefgewicht, een gewicht dat ik overigens zelf bepaald heb en dat voor mijn leeftijd, geslacht en lengte een gezond gewicht is. Ik denk eraan om voorlopig in ieder geval een soort van controleafspraken aan te houden. Voor de zekerheid. (En die 12 veel te grote broeken doe ik definitief weg over een half jaar!) Ik sta voor honderd procent achter de aanpak van Margreet en zou het iedereen willen adviseren!

///

Mijn naam is Willy en ben 53 jaar. Wegens gezondheidsklachten zoals hoge bloeddruk, knieklachten en de nodige kwaaltjes van de overgang was het volgens de huisarts verstandig om af te vallen. Ik woog vorig jaar in oktober 77,2 kg en nu 9 maanden later weeg ik 69,1 kg. Dus ik ben 8,1 kg kwijt. Heerlijk! Nu nog 4 kg, maar ik voel me nu al gezonder en het maakt mij ook gelukkiger. Ook mijn omgeving zegt dat ik er goed uit zie. Toen de huisarts begon over afvallen, dacht ik: Ja daar gaan we weer: dieet van de EGA, korte periode Sonja Bakker en snel resultaat eraf bij Prodimed en net zo snel er weer aan. Crashdieet: nooit doen! Dus wat nu. Bij toeval zag ik een artikel in de krant staan van gewichtsconsulente Margreet van der Plas. Haar verhaal sprak me erg aan. Gewoon eten zonder het gevoel te hebben dat je op dieet bent. Ik ben na een goed intakegesprek gemotiveerd aan de gang gegaan. Ik kreeg een basis dagmenu mee. Ik mocht zelfs meer eten dan dat ik gewend was, daardoor krijg je minder trek in ongezonde tussendoortjes. Het werkt echt. Dus gewoon gezond eten volgens de Schijf van Vijf, zodat de stofwisseling op gang blijft en je geen trek in ongezonde dingen krijgt. Je bent zo ook niet de hele dag met een dieet bezig en je hoeft niks anders dan je gezinsleden te eten. Je eet gewoon met de pot mee om het zomaar te zeggen. Het is goed te doen; ik mochtzelfs elke dag iets extra’s van 58 kcal. Ik ging vaak met feestjes nog wel eens de fout in, maar dan kreeg ik van Margreet weer een goede tip hoe ik daar dan mee om moest gaan. Keuzes maken zei ze dan, of een taartje of een wijntje maar niet allebei. Ik werk op een peuterspeelzaal en wordtregelmatig verwend door kinderen bij verjaardagen, erg lief van ouders, maar ook erg slecht. Dus als ouders van kinderen dit lezen: Verboden de juffen te voederen! Een fruitje vinden ik en mijn collega’s ook erg lekker. Elk weegmoment weet Margreet je weer te stimuleren om door te gaan. Als ik een keertje niet afgevallen was, gaf Margreet er een positieve draai
aan door te zeggen dat mijn spiermassa omhoog gegaan was en mijn vetpercentage omlaag. Dat was dan de oorzaak. Dan ging ik weer positief weg op naar het volgende weegmoment. En ook het advies om op te schrijven wat je eet, hielp mij erg goed. Dan zag ik pas wat ik ongemerkt toch eet zonder erbij na te denken. Ook had ze altijd lekkere recepten en veel informatieve documentatie met tips om de feestdagen door te komen of wat zijn je beste keuzes qua producten, hoe lees je een etiket van een product, hapjes maken op feestjes en ga zo maar door. Ook beweeg ik erg veel; ik ben een beetje verslaafd aan wandelen en zwem 1 keer in de week en tennis 1 keer per
week. Want afvallen is een combinatie van gezond eten en bewegen en natuurlijk goed water drinken. Ik wil nu nog 4 kg afvallen en dat gaat me lukken met Margreet als coach. Op naar het volgende bosje bloemen, want die krijg je bij elke 5 kg die je afvalt. Altijd leuk. Mijn bloedruk is weer normaalen de knieklachten zijn ook een heel stuk minder. Ik kan iedereen deze verandering van voedingspatroon aanbevelen; gezond eten, meer bewegen en zonder allerlei poeders en drankjes afvallen. Dit is mijn nieuwe levenstijl. Ik maak nu ook betere keuzes als ik uit eten ga of een feestje heb, en dat zijn er aardig wat. Ook geef ik de gezondere recepten voor verjaardagshapjes door en het werkt. Iedereen om me heen maakt al gezondere hapjes en het is erg leuk om te zien dat mensen er toch open voor staan. Op naar de laatste 4 kg!
Willy

///

Hallo,
Ik ben Sandra Hollander, 22 jaar oud en sinds februari 2011 in consult bij Margreet. Vanaf de brugklas had ik veel last van mijn gewrichten. Ik kon vaak niet meedoen met gymmen, en vond dit vervelend. Ik heb altijd zwakke gewrichten gehad maar dit ging mij nu toch parten spelen. Dus besloot ik om af te vallen. Ik heb van alles geprobeerd, maar kon niks volhouden (ik ben zelfs bij een diëtiste geweest). In 2007 kwam ik in aanraking met Herbalife. Dit heb ik een tijdje geprobeerd en hier viel ik 4 kilo mee af. Maar dat zat er ook zo weer aan. Het vervelende van Herbalife vond ik de shakes. Deze gingen mij na 3 maanden erg tegenstaan, en daardoor ging ik toch steeds meer zondigen. Hier ben ik dus weer mee gestopt. In 2010 kreeg mijn vader steeds meer last van zijn heup en in 2011 kreeghij te horen dat hij een nieuwe heup kreeg. Omdat hij die kreeg, moest hij wel proberen af te gaan vallen. Dat was beter voor de heup. Ik heb toen besloten om met mijn vader mee te doen. Met zijn tweeën afvallen gaat vaak makkelijker, omdat je elkaar steunt. En ben ik op internet gaan zoeken naar een diëtist. Zo kwam ik op de site van Margreet en heb een afspraak gemaakt voor ons.

Mijn ervaringen tot nu toe: Na het intakegesprek moest ik een eet- en drink dagboek bijhouden. Ik vond en vind dit vreselijk. Eén, omdat je echt alles moet opschrijven
dus je confronteert jezelf met wat je eet. En twee, ook omdat je elke dag moet schrijven en dat vergeet ik nog wel eens door mijn drukke agenda. Wat wel erg prettig is, is dat Margreet altijd positief is. Als je dan een keer gezondigd heb, weet ze je toch weer op te peppen om verder te gaan met je dieet. En bij elke 5 kilo dat je afvalt krijg je een bloemetje, dit motiveert je dan weer om door te gaan! Elke week kan je weer kiezen waar je meer over wil weten, en Margreet zorgt dan, dat ze de volgende week informatie voor je mee heeft. Dit ervaar ik als zeer prettig.

Dankzij Margreet let ik nu veel beter op wat ik eet. Ik eet veel minder vet, en veel meer fruit. Ook drink ik een stuk meer water. Ik probeer nu ook 2x in de week te sporten, dit lukt niet altijd maar ik ga in ieder geval 1x per week. En dat is te zien in mijn resultaten. Dat ik bij Margreet begon in februari 2011 woog ik 98,8 kg. Nu, 22 juli 2011, weeg ik nog 88 kilo! Ik ga nog verder naar de 80 en wie weet zelfs nog iets minder! Door Margreet ben ik ervan overtuigd dat ik dat ook kan halen! En als IK het kan, lukt het iedereen want ik ben van nature echt geen doorzetter met diëten! Dit was mijn succesverhaal, en wie weet lezen we binnenkort die van jou?

///

Hallo,
Mijn naam is Sander van Zonneveld, 32 jaar oud. Ik was al jaren rond de 114 kilo en voelde mij daar helemaal niet verkeerd bij. Ik was gewoon aan het tennissen en voetballen en dat ging ook nog best wel aardig. Al merkte ik wel dat ik steeds vaker last van blessures kreeg en het redelijk lang duurde voordat ik na een voetbalwedstrijd weer hersteld was. Ik heb vroeger wel eens geroepen: Als ik ooit onder de honderd kilo kom dan geef ik een groot feest. 1 juni 2011 zou ik gaan trouwen, toen bedacht ik mij in januari dat als ik nu eens heel hard mijn best ga doen, dan kan de “onder de honderd party” samenvallen met mijn bruiloft. Goed, het idee was geboren, nu de uitvoering nog. Ik wist van mezelf dat het niet alleen zou gaan lukken, ook wist ik van mezelf dat ik niet aan de poeders shakes en crashdiëten zou gaan. Dus op internet op onderzoek
uit waar het stikt van diëtisten en toen stuitte ik op een gewichtsconsulent (ik had nog nooit van een gewichtsconsulent gehoord): Margreet. Haar website doorgenomen en dat was precies wat ik zocht, gewoon normaal eten en meer bewegen, en vervolgens meteen actie ondernomen.

De eerste indruk was een hele vrolijke gemotiveerde vrouw die het echt samen met je wil doen. Ik was meteen om en ben serieus aan de slag gegaan.Mijn eetpatroon was redelijk OK, alleen at ik wel vaak nog de “verkeerde dingen”. Margreet heeft dit aangepast en in een schema gezet. Mezelf aan dit schema houden was geen probleem omdat ik eigenlijk nog precies dezelfde hoeveelheden at als voordat ik begon. Het enige waar ik wel meteen mee gestopt ben was koek en snoep. Daarnaast ben ik veel meer gaan sporten. Van twee uur in de week sporten ben ik naar minimaal 5 uur per week gegaan. Kortom de kilo’s vlogen eraf. Dit is eigenlijk de hele tijd goed gegaan alleen waren de weekenden vaak wel lastig om je aan het schema te houden. Daardoor was ik vaak in het begin van de week bezig om de schade van het weekend weer weg te werken.
Het klinkt misschien kinderachtig maar het was echt belangrijk dat ik af en toe naar Margreet ging, ten eerste als stok achter de deur en ten tweede is het toch altijd leuk om te horen dat je iets goed doet. Tijdens die gesprekken ook veel handige tips gehad die ik de rest van mijn leven zal blijven gebruiken.

Langzaam naderde de datum van 1 juni en het was al wel duidelijk dat het spannend zou worden. Dus de laatste drie dagen voor de bruiloft nog elke avond een uur op de spinfiets geklommen zodat op de ochtend van de bruiloft de teller op 99,6 stond. Yes gehaald, zo blij dat ik een foto van de weegschaal met mijn telefoon heb gemaakt en aan iedereen, die op de bruiloft vroeg of het gelukt was, onder de neus geschoven! Het goede van Margreet haar advies is dat de aanpassingen niet al te zwaar zijn en als je geen consulten meer hebt, je het evengoed vol kan houden omdat je er gewoon aan gewend bent geraakt. Maar zonder de “stok achter de deur” Margreet was het me zeker niet gelukt.

///

Mijn naam is mevr. M. Knol-Vossen, 67 jaar, en dit is mijn verhaal: Voordat ik bij Margreet kwam was ik zelf al 6 kilo afgevallen, maar ik wilde graag een verder steuntje in de rug. Ik ben bij een diëtiste geweest, bij de Weight Watchers, maar de laatste jaren zat er geen rust in mijn lijf, en was ik niet gemotiveerd genoeg. Je kan wel gaan lijnen,
maar als er niet genoeg motivatie en discipline uit jezelf vandaan komt, dan lukt het ook niet. Toen kwam er een omslag, en begon mijn begeleiding bij Margreet. Ze heeft me erg geholpen (en helpt me nog steeds). Ik ben  inmiddels nog 14,4 kilo afgevallen (dus 20 kilo in totaal), en ben naar 3 maten kleiner gegaan in 5 maanden. Op 16 februari 2011 heb ik bereikt dat ik mijn oude jas van 5 jaar geleden weer aankon! Ook kan ik nu beter op mijn fiets stappen: ik pas nu veel makkelijker tussen stuur en zadel. Daar sta je niet bij stil als je geen overgewicht hebt. Verder doe ik het afvallen vooral voor mijn gezondheid en mijn lijf. Ik wil graag flexibeler zijn en een vitale gezellige oma die met haar kleinkinderen kan spelen, en niet dat ik aan de kant moet zitten.

Vooral de stimulans en ondersteuning die ik bij Margreet krijg, heeft me erg geholpen. Ze is altijd positief, als mijn gewicht niet goed is, zijn mijn spiermassa en stofwisseling wel omhoog gegaan, en het vetpercentage en/of buikvet omlaag: ze haalt er altijd wat positiefs uit. Elke week bespreken we een onderwerp of thema dat voor mij belangrijk is. Het wordt gedoseerd aangeleverd, daar heb ik echt wat aan. Vooral als we het eten bespraken en ze mij adviezen geeft over wat ik niet goed deed. Bijv. vaak een cappuccino nemen. Ik wist niet dat dat minder goed is dan gewone koffie. Ik neem nu ook (ondanks dat het gezond is) toch wat minder walnoten omdat het heel calorierijk is (wist u dat 1 walnoot 50 kcal bevat?). En ik neem wel gedroogde abrikozen voor mijn bloeddruk, maar niet meer de hoeveelheid die ik daarvoor at. Of bijvoorbeeld magere yoghurt van Campina i.p.v. de milde yoghurt. Die is net zo lekker en vol  van smaak maar heel wat minder calorierijk. Het zijn de kleine dingen,
maar het kon gewoon soms beter. De uitgebreide maandelijkse nieuwsbrief vind ik ook altijd erg leuk om te lezen. Ik haal daar altijd tips uit. Ik kan gewoon veel
met de adviezen in de nieuwsbrief en adviezen tijdens consulten. Het enige waar ik niet zoveel mee doe, zijn de Balansdag-recepten die Margreet ook
heeft.

Een ander belangrijk punt vind ik de hygiëne: ik vind het erg prettig dat de weegschaal bij elke klant altijd wordt schoongemaakt, en ook de omgeving eromheen. Het bloemetje bij de 5 en 10 kilo heb ik ook als zo positief ervaren! Ik blijf het moeilijk vinden om de discipline erin te houden, om vol te houden, en ja/nee te zeggen. Als mijn man en ik samen een uitstapje maken, neem ik tegenwoordig altijd een broodje mee, anders ga ik de fout in en krijg ik trek onderweg. En ja, dan pak je de verkeerde dingen. Als je gewoon gezond eten mee hebt, is het ook beter vol te houden. Je voelt je rustiger van binnen, en je weet dan dat je alles hebt gedaan om de dag goed voort te zetten. Ik voel me nu veel sterker en heb veel meer eigenwaarde gekregen. Dat voelt heel erg goed!

///

Mijn naam is Ellie Koopman ik ben 51jaar.
Na een paar jaar Sonja Bakker had ik het wel gehad: ik viel wel af maar het zat er ook zo weer aan: het bekende jojo-effect. Eind oktober 2010 zat ik niet lekker meer in mijn vel, had tien kilo overgewicht en was futloos. Via-via hoorde ik van Margreet en ik heb haar gebeld. Dat was  al meteen een leuk gesprek. Begin november 2010 had ik mijn intakegesprek wat prettig verliep en ik kreeg alvast wat tips mee. Ik wandelde al een paar keer per week, maar ben na ‘t gesprek meer gaan bewegen nl. iedere dag: ongeacht het weer een uur wandelen en een halfuur op de crosstrainer. Dat doe ik nu nog steeds, ik voel me er heerlijk bij en heb veel meer  energie. Na de voedingsanalyse van Margreet ben ik ook anders gaan eten, zelfs meer dan ik gewend was. Heerlijk al die volkoren boterhammen. Het is een hele gezonde levensstijl die goed vol te houden is, omdat je niet het idee hebt dat je op dieet bent. De gesprekken met Margreet ervaar ik als zeer positief. Ik krijg tips over hoe je op vakantie, op feestjes en uit eten met je eetgewoonten om kan gaan, echt super! Je leert de juiste keuzes te maken. Op dit moment (februari 2011) ben ik na negen consulten ruim tien kilo afgevallen, zonder dat het heel veel moeite heeft gekost. Dankzij de goede adviezen van Margreet zit ik weer lekker in mijn vel!

///

Mijn naam is Kees Duivenvoorde, 47 jaar
Ik ben bij Margreet terecht gekomen nadat mijn huisarts mij vertelde dat ik te zwaar was en mijn bloeddruk veelte hoog was. Dit wilde ik veranderen en dat gaat niet door alleen maar minder te gaan eten en drinken. Margreet heeft toen advies gegeven in de vorm van hoeveelheden en gezondere voeding. Dit bespreken we iedere week. Ik ben inmiddels 14 kilo afgevallen (februari 2011) maar mijn streven is 20 kilo af te vallen. Afvallen gaat niet vanzelf, dus wordt geadviseerd om te sporten. Dit heeft me aangespoord om weer de sportschool in te gaan en dit bevalt me erg goed. Mijn ervaring bij Margreet is dat ook al val je een week niets af, er toch iets positiefs te melden is en dat geeft een goede stimulans voor de komende week.

///

Mijn naam is Sandra Böhm, ik ben 40 jaar, heb een relatie en een dochter van 6 en een zoontje van 2 jaar. In oktober 2010 besloot ik om Margreet te bellen. Ik kon een week erna komen voor het intakegesprek. De eerste week moet je opschrijven wat je eet en drinkt en waarom je dat doet. Ook noteren hoe en hoeveel je beweegt. Aan de hand van alle gegevens stelt Margreet een menu samen. Tot mijn grote vreugde mocht ik wel 5 (!) boterhammen per dag eten. Ik wist niet wat ik hoorde: geen crackers, rijstwafels of drinkontbijt, maar gewone lekkere volkoren boterhammen. Toen ik las wat ik moest gaan eten was mijn eerste gedachte: zoveel eten en hoe kan ik dan afvallen? Maar het werkt supergoed. En waarom werkt het goed; door gezond en voldoende te eten, heb je minder tot geen behoefte aan snoep of andere lekkere maar minder goede dingen. Deze manieren van afvallen is prima vol te houden, ik eet gewoon samen met mijn gezin, en als er iets op het menu staat wat calorierijker is dan maak ik er voor mijzelf een salade bij; ik neem een klein beetje van het hoofdgerecht en verder eet ik heerlijk salade.

Ik ben half oktober 2010 begonnen, en nu (eind januari 2011) ben ik al 13,2 kilo afgevallen en het kost bijna geen moeite. Natuurlijk heb ik wel mijn moeilijke momenten, maar die beperken zich nu tot feestjes en etentjes waar er aanbod is van lekkere (maar calorierijke) hapjes. Ik neem dan ook wel eens iets extra’s, maar dat probeer ik dan wel te compenseren door extra te bewegen. Want ook over bewegen denk ik nu veel meer na: ik pak nu eerder de fiets of ga lopen in plaats van de auto in te stappen.

Margreet heeft mij geholpen gezonder te eten en meer te bewegen. Elke consult wordt er een onderwerp behandeld met het oog op gezond eten. Bijvoorbeeld de etiketten lezen en het verschil tussen de light en “gewone” producten. Ik ben er nog lang niet, maar ik kijk er nu positief tegen aan en ik ga komende zomer een stuk slanker tegemoet!

///

Stien, 60 jaar:
In oktober 2010 ben ik via een advertentie in de krant bij Margreet terecht gekomen. Ik wilde graag enkele kilo`s afvallen, wat mij zonder hulp niet wilde lukken. Bij Margreet begin je eerst met een persoonlijk gesprek en daarna volgt de rest. Margreet is erg enthousiast en een enorme hulp bij het afvallen. Voor mij was dit niet zo heel moeilijk, omdat ik niet echt veel af moest vallen. Je hoeft geen moeilijk dieet te volgen, je mag gewoon met de pot mee eten. Daarbij wordt aanbevolen wel rekening te houden met de voedingsanalyse die speciaal voor je wordt samengesteld. Hierdoor zijn de eetbuien waar ik afgelopen jaar nogal last van had en vooral waar het zoetigheid betrof, geheel afgenomen. Af en toe iets lekkers bij de koffie of een glaasje wijn mag, maar de behoefte is er eigenlijk niet. Inmiddels ben ik in 3 maanden tijd bijna 5 kilo afgevallen en tot op heden heb ik nog geen zwakke momenten gehad. Mijn doel is bijna bereikt en nu vol blijven houden. Mijn voedingspatroon heb ik dusdanig aangepast,
bewegen deed ik altijd al, zoals fitness en Nordic Walking, fietsen en wandelen en dat blijf ik ook lekker doen. Ik voel mij hier lekker bij en straal dit ook uit. Ik weet dat ik met deze methode mijn huidige gewicht lang vast kan houden, dat alles dank zij de geweldige hulp van Margreet.

///

Peter, uit Uitgeest, 51 jaar:
Mijn ervaringen met Margreet? Tja, als eerste had ik een intakegesprek dat ik als gemoedelijk en professioneel heb ervaren. Daarna moest ik een hele week alles zoveel mogelijk bijhouden, zoals wat je eet en wanneer, hoeveel en hoe vaak. Ook de activiteiten zoals wandelen, sporten, werken enz. moest ik even bijhouden en noteren. Met die gegevens is Margreet aan het werk gegaan, en zij heeft mij gewezen op goede en verkeerde eetgewoontes. Ik was erg gemotiveerd om daarmee aan de slag te gaan. Mijn streven was om van 95 kg naar 88 kg te gaan, niet enorm veel, maar voor mij precies genoeg om me weer lekker in mijn vel te voelen. Eerlijk gezegd is het mij erg meegevallen, ik mocht zelfs meer eten dan waar ik behoefte aan had. Het zwaarste was om niets tussendoor te snoepen, of ‘s avonds chips of pinda’s met een biertje. Maar als je je elke morgen weegt (ik weet het, dat moet je eigenlijk niet doen) en dan al heel snel resultaat ziet, word je vanzelf sterker om dat vol te houden. In drie maanden tijd heb ik mijn doel bereikt, en ik heb Margreet diverse keren bezocht om de resultaten te bespreken en om met nieuwe adviezen weer verder te gaan. Nu is het voor mij niet zo moeilijk om dit vast te houden. Ik zondig regelmatig in het weekend (met mate hoor) en doordeweeks gedraag ik mij weer keurig en dan zit ik weer aardig in de buurt van mijn gewenste gewicht.
Groetjes, Peter

///

Hallo, ik wil me graag voorstellen, ik ben Geralda van de Velde, 41 jaar getrouwd met John en moeder van 2 prachtige dochters van 7 en 10 jaar. Ik ben mijn hele leven al “op dieet” en was radeloos tot ik Margreet ontmoette. Een vriendin van me wees me op haar visie op “afvallen”. Ik heb alle diëten gevolgd die er waren/zijn, pillen, Montignac, crashdieet zoals weekplan, brooddieet, Herbalife, Modifast, puntendieet. Ze werkten wel, tot dat je er mee stopt. Je lost namelijk niets op en belandt in het bekende jojo-effect. Daarnaast heb ik een gezin dat ook goed moest eten, je bent dus voor man en kinderen lekker aan het koken en zelf zat ik te kauwen op een shakie of een of ander instant maaltijd. Nou, dat houdt niemand vol. Met Margreet lukt dat wel, omdat we allemaal hetzelfde eten.

Margreet leerde me weer gewoon eten. En dat was meer dan ik ooit at. Ik moest 5 boterhammen per dag eten en 2x fruit en 600 ml melk, 2 evergreens en gewoon avondeten. Dat was veel! Ook moest ik een uur per dag bewegen, nu sport ik altijd wel en een uur is te doen, als je ook de boodschappen op de fiets meetelt en dus de auto laat staan, heb je zo een uurtje bewogen.

Ja, ik ging minder snoepen, maar dat was niet moeilijk, ik had namelijk geen behoefte meer aan koek en taart. Terwijl ik ook nog elke dag een tussendoortje van 55 kcal. mocht nemen. Ik begon januari 2009 op 96 kilo (ik ben 1.73 lang) en bijna maatje 46. Met het voedingsadvies van Margreet en haar altijd positieve feedback, zat ik in juli 2009 op een gewichtsvermindering van 12 kilo en 2 maten kleiner. Ongelooflijk hoe makkelijk dat ging!

Nu zit ik op 15 kilo minder (mei 2010). Mijn streven is eigenlijk nog 5 eraf. Het laatste halfjaar was wat lastig i.v.m. een rugblessure, ik kon niet veel meer dan wat wandelen. Door het gewone goede eten is het me gelukt een halfjaar op gewicht te blijven en dat is altijd nog het lastigste van een dieet. Ik ben er van overtuigd dat me dat gaat lukken en ik kan het iedereen aanbevelen!

///

Mijn naam is Nel, en ik ben 51 jaar.
Sinds enige tijd loop ik bij Margreet. Ik vind haar begeleiding erg positief. Bovendien stimuleert het enorm als je in het begin elke week moet terugkomen. Margreet geeft persoonsgerichte informatie en daar heb je echt wat aan. Ik ben heel tevreden hoe het nu met mij gaat: ik ben inmiddels 12,8 kilo afgevallen. Ik kan nu weer leukere kleren aan, met een heel wat gunstigere maat dan toen ik begon. Wat ik nog steeds moeilijk vind, is het (niet) snoepen ‘s middags en ook als je langs een warme bakker loopt (voedingsprikkels), die geuren vind ik nog steeds heerlijk. Maar, ik blijf er vanaf tot nu toe! Soms met moeite, maar ik doe het toch maar! En het lukt ook. De grote voordelen van gewoon, gezond en verantwoord eten vind ik dat het een veelzijdig dieet is en dat het persoonlijk op mij is afgestemd, met de dingen die ik lekker vind, bijv. de keuzes in fruit. Ook mag ik maar liefst 6 boterhammen per dag eten. Echt lekker en ik val ook nog af. Mijn grootste verandering bij mijn ‘dieet’ (hoewel het eigenlijk geen dieet is) is dat ik nu denk ik termen van of/of en niet meer in en/en.

Ik ben nu ruim over de helft heen van wat ik wilde afvallen. Ik heb nog 8 kilo te gaan en dan ben ik ‘dik’ tevreden. Ik hoop dat rond of net na de zomer van 2010 te bereiken. Eindelijk slank de zomer in!

Naschrift: eind augustus 2010 heeft Nel de 20 kilo bereikt. Elke maand komt zij nog terug voor een consult. Begin maart 2011 stond de teller op ruim 23 kilo.

///

Al een poosje zat ik niet helemaal lekker in mijn vel. Broeken te strak, ribbels in je truitjes, er chagerijnig van worden. Je voelt zelf wel dat het eigenlijk zo niet langer kan, maar je moet net even dat duwtje krijgen. Nou, die kreeg ik van een vriendin, die al bij de praktijk van Margreet, vele kilo’s (7) was afgevallen. Direct was ik enthousiast, en vroeg natuurlijk hoe of zij dat gedaan had. Niet veel later had ik ook een afspraak gemaakt, en had hier zeer goede gevoelens bij. Margreet stimuleert mij enorm, en op de weegschaal momenten, wil je natuurlijk ook voor jezelf het beste resultaat behalen.

Moeilijk heb ik het niet gehad, want iedereen zegt en vraagt: ‘Hoe hou je dat vol??’ Doordat ik veel beter en gezonder ben gaan eten, had ik ook een verzadigd gevoel. En ik was best een snoepkous hoor! Wel had ik voor het afslanken erg veel last van mijn suikerspiegel. En omdat ik nu alles veel beter verdeel, is dat geen probleem meer. Dat flauwe gevoel van… ik moet snel iets eten: dat heb ik nu écht niet meer. En voor mijn gezondheid, voelt dat top! Dat Margreet hier dé oplossing voor had is voor mij geweldig!! Wel heb ik het in de winter erg koud gehad, doordat je je eerste vetlaag kwijt raakt. Maar daar moet je lichaam aan wennen, en ook dat gaat nu goed.

Ik ben half september begonnen, en was half januari 6 kilo kwijt. Velen zullen denken zo weinig?? Maar doordat het langzaam en verantwoord gaat, merk ik nu al dat het er af BLIJFT!! En dat is wat wij allemaal uiteindelijk willen toch? Nu kan ik ook rustig op een feestje iets snoepen. Ik ben maar 1.65 groot, en weeg nu 60 kilo. Mijn doel is 59 kilo.

Mijn levenstijl is zeker hierdoor veranderd en ten goede. Heb het gevoel  de hele wereld aan te kunnen. Ook als ik ouder wordt wil ik er goed uit blijven zien!! En bovenal niet ziek worden. Ook sport ik 3x per week, wat ik voorheen nooit deed. En als ik nu even geen tijd heb om te sporten, baal ik daar zelf van. Dat had ik nooit van mijzelf verwacht.

Juliette de By
Uitgeest
39 jaar

///

Ik ben Jeannette de Boer, 55 jaar. In februari 2009 ben ik bij Margreet van der Plas begonnen met een gezond eetpatroon.

Je kent het wel, al jaren aan het lijnen en elke keer kom je weer aan in je gewicht. Ik had bij Slen Time, waar ik slender, van verschillende  dames positieve verhalen gehoord over de praktijk van Margreet. Dat ze zoveel waren afgevallen en dat het een persoonlijk, op jou afgestemd eetpatroon is, en dat sprak mij erg aan. Vooral na al die pogingen met Reduce (vetvrij), Modifast (erg ongezond, viel mijn haar van uit) en Sonja Baker (crashdieet) had ik het wel gehad. Ik zocht iets wat ik mijn hele leven verder vol kan houden, een levensstijl dus. En dat vond ik bij de praktijk van Margreet.

Na de eerste gesprekken die heel leuk verliepen, werd mijn nieuwe eetpatroon opgesteld en ik moet eerlijk zeggen, het viel me reuze mee, ik moest zelfs meer eten: van de gezonde dingen dan. Nadat mijn lichaam er denk ik even aan moest wennen, gingen de kilo’s er in een rustig tempo vanaf. Door ook meer te bewegen, voelde ik me steeds lekkerder in mijn vel zitten. Van de 79,6 kilo die ik woog, ben ik er 8,8 kwijt. Mijn streefgewicht is 68 kilo, dus ik ga nog even door. Af en toe was het ook best wel moeilijk
hoor, echt vanzelf gaat het natuurlijk niet. Vooral de zomer (vakantie), ik mag dan graag een terrasje pikken (thee met wat lekkers erbij), dat waren best moeilijke momenten, zoals ook de feestdagen. Die dingen bespreek je dan met Margreet en samen zoek je dan de oplossing die voor jou het beste werkt. Daar heb ik veel aan gehad. En na een tijdje ging mijn nieuwe eetpatroon als vanzelf en ik ben meer gaan bewegen. En als ik het een beetje in de gaten hou, dan kan ik dit mijn leven lang volhouden!

///

Mijn naam is Enneke en ik ben 45 jaar. Ik ben in september 2008 naar Margreet gegaan omdat ik nu echt weer eens wat aan de lijn moest gaan doen. Van mijzelf dan. Ik heb al vele pogingen gedaan en al vele diëten geprobeerd. Ik heb voor Margreet gekozen omdat mijn buurvrouw, waarmee ik samen veel afvalpogingen heb ondernomen, al zo’n 15 kilo was afgevallen. Toen had ik zoiets, we hebben het vaak samen gedaan, nu ga ik er ook weer voor. Mijn eerste indruk van Margreet was dat ik mij op mijn gemak voelde. Ze benaderd alles positief. Dus nooit met een belerend vingertje. Ze pept je op, motiveert je, activeert je en geeft antwoord op vragen die je hebt. Als ze iets niet weet dan zorgt ze dat ze bij het volgende bezoek wel antwoord heeft. Wat ik ook prettig vindt is dat er een menu op mij gemaakt is. Dus rekening houdend met mijn voorkeuren en
ik niet elke dag moet eten volgens een menu. Zoals bij Sonja Bakker en de Weight watchers. Handig met ploegendienst en voor de rest van het gezin. Want ik wil afvallen, zij niet. Ik heb ervan geleerd dat je goed moet nadenken eer je wat gaat eten. Het allerbelangrijkste voor mij is beweging. Zodra daar de klad in komt dan gaat het niet goed. Mijn valkuil is na een paar dagen of een vakantie waar je je niet goed aan het eetpatroon hebt gehouden om dan de draad weer op te pakken. Een stimulans is om naar foto’s van de vakantie van 2008 te kijken. Nu ruim 10 kilo lichter weet ik dat ik dat niet meer wil. Het zal altijd moeilijk blijven dus ik zal Margreet af en toe blijven bezoeken. Zij is mijn stok achter de deur.

Ik heb dat helaas nodig. Mijn wens voor de toekomst is op dit gewicht te blijven want ik ben al meer als 20 jaar dit gewicht niet meer gezien. Diep in mijn hart zou ik nog wel 3 tot 5 kilo willen afvallen maar ik denk dat ik mezelf dan meer moet ontzeggen. Ik denk dat dat er niet inzit, want daar ben ik teveel een lekkerbek voor. In een kleine 6 maanden is mijn streefgewicht bereikt wat ik met Margreet had vastgesteld en zit daar zelfs een beetje onder. Dit is mijn verhaal. Je moet er best wat voor doen en ook laten maar deze manier van afvallen werkte voor mij het best en ging me het makkelijkst af.

///

Ik ben Janet van der Bie en ben 47 jaar. Ik ben al mijn hele leven op mijn lijn aan het letten. Vroeger werd ik voor dikkerd uitgemaakt en ben daar ook op school mee gepest. Heb van alles geprobeerd, Montignac, diëtiste, brooddieet, Sonja Bakker. Alles hielp maar tijdelijk. Toen ik vorig jaar bijna 84 kg woog ging de knop om. 2008 moest en zou ik iets aan mijn gewicht doen, 85 kg was voor mij de limiet. Omdat ik al aan het slenderen was begonnen ben ik in contact gekomen met Margreet. Ik had haar mijn levenverhaal in het kort verteld en vroeg of zij mij wél kon helpen.

Zij zei van wel en een afspraak voor een intakegesprek volgde in augustus. Margreet vroeg het hemd van mijn lijf en ik kreeg opdrachten mee naar huis. Een vragenlijst met heel diverse vragen en ik moest een eetlogboek bijhouden. Heel confronterend om op te schrijven wat je toch nog allemaal eet en snoept op een dag. Aan de hand daarvan heeft Margreet een dieet samengesteld. Ik mocht meer eten! 5 boterhammen i.p.v. 3. Ik at verkeerd en te weinig. Margreet heeft dit op de rit gezet. Doel was 12 kg in 10 maanden. Slank de zomer van 2009 in. Dat was mijn motto. En iedere dag een uur wandelen, in weer en wind. De eerst 5 kg had ik met 6 weken al bereikt, dat werd
beloond door Margreet met een herfststuk! De decembermaand kwam eraan en ik heb bewust geen speculaas en pepernoten in huis gehaald. Want wat in huis is, en open dat moet op.

Het nieuwe jaar begon stroef, ik kwam niet aan, maar viel ook niet af. Toen heb ik maar weer een eetlogboek bijgehouden en dat hielp. De ponden gingen er weer af. Het wandelen is trouwens verslavend geworden. Als ik een dag niet heb gewandeld dan heb ik iets gemist. In juni heb ik mijn streefgewicht bereikt. 72 kg. Toppie! En met gemak. Het `dieet` is een eetpatroon wat heel makkelijk is vol te houden. Je kan gewoon met het gezin mee-eten.

In de zomervakantie ben ik 2 kilo aangekomen omdat alles mocht en niets hoefde. Ook het bewegen was minder belangrijk. Lekkere bbq´s en veel wijn en bier. De eerste kilo was er zo af. en de 2e met een week gewoon eten. Dit had ik nog nooit meegemaakt, het ging zo makkelijk. Margreet heeft mij goed geholpen, het wekelijks wegen en haar eettips zijn erg praktisch. Zij wist mij steeds weer te motiveren en me trots te laten zijn op het tot dan behaalde resultaat. Zonder Margreet had ik dit niet gered.

Nu zijn we een jaar verder en wil ik nog 2 kilo kwijt. Doordat mijn eetpatroon is veranderd gaat me dit wel lukken, het liefst in 6 weken!
///

De eeuwige strijd!!!
Afvallen ja dat moest er toch weer eens van komen. Maar wanneer? Dan maak je plannen en dan was maandag toch een mooie dag om te starten. Maandag kwam en dan was het plan toch niet helemaal in te passen en dan verschoof ik het maar weer naar volgende week maandag. Totdat hoorde ik van Margreet. Ja, en dan ga je lopen denken van zal ik wel, zal ik niet. Gelukkig ben ik wel gegaan. Door advies en veel steun van Margreet ben ik nu 25 kg lichter!!
Aletta, 44 jaar