Nieuws

Maart 2019

Beste klanten, oud-klanten en geïnteresseerden,

Goed nieuws en wat minder goed nieuws… Laat ik het wel luchtig proberen te houden.

Het goede nieuws is dat mijn praktijk (alweer 11 jaar!) inmiddels enorm groot is geworden en ook redelijk bekend in de IJmond. Dank voor alle steun, jullie inzet en positieve doorverwijzingen; daar doe ik het echt voor!

Mijn enthousiasme en bevlogenheid zijn nog altijd even groot, maar op dit moment kan ik de grote stroom nieuwe klanten en vraag niet meer aan. En dan moet de hausse voor de zomer nog komen… (we willen immers weer in bikini!) Ik maak avonden tot 23.00 uur en lig dan tot 01.00 met open ogen en vol adrenaline naar het plafond te staren. Kortom, ik moet begrenzen… Lastig, want je denkt dat je 21 jaar bent en alles nog kunt, maar dan opeens komt er een dag en roept je gezondheid je even tot een halt. En dat is nu gebeurt. Lees verder zonder vrees hoor, want ik stop er absoluut niet mee, maar moet nu wel met een wachtlijst gaan werken voor nieuwe klanten. Op dit moment is de wachtlijst 3 weken. Voor bestaande klanten kan het betekenen dat er soms geen plekje meer is omdat alles vol zit. Als je ervan verzekerd wilt zijn dat je op een bepaalde dag/tijd een afspraak wilt hebben, boek dan even een paar weken vooruit. Het is voor ons allebei dan wel fijn dat je die niet hoeft te verzetten, maar dat je zeker weet dat je ook kunt. Anders blijf ik verplaatsen, en moet ik iemand anders weer teleurstellen.

Enfin, heel verhaal. En hartstikke lastig ook, want ‘nee’ zeggen is nooit makkelijk. Maar ik hoop op jullie begrip. En als je toevallig net wilde beginnen of iemand kent die bij mij wil beginnen, dan is een tijdige aanvraag een goed idee!

Gezonde groetjes van Margreet

Januari 2019

Afvallen? Dit jaar lukt het wel!

Hoe vaak is het al gebeurd? Je nam jezelf voor om vanaf 1 januari af te vallen – nu echt! – maar een jaar later zat je nog op hetzelfde gewicht, of méér… Ik kan je helpen naar een slanker 2019. Echt!

Ga langzaam, niet via een crashdieet…

Zeg eens eerlijk: zijn je eerdere afslankpogingen gestrand omdat je te hard van stapel liep? Je wilde snel die kilo’s kwijt dus je nam je voor nooit meer te snoepen en ging ineens als een wildeman sporten. Zo’n fanatieke aanpak is gedoemd te mislukken. Acht op de tien lijners houdt het nieuwe gewicht nog geen jaar vast. De meest gemaakte fout is dat men zich onrealistische doelen stelt. Alles tegelijk zo drastisch aanpakken werkt niet, want in realiteit staan er maar weinig mensen iedere week dagelijks een uur in de sportschool bijvoorbeeld. Begin – eventueel naast een dieet (wat een rotwoord is dat toch; ik zeg liever: verander je leefstyle) – eens met één nieuwe goede gewoonte, zoals vier keer per week een avondwandeling te maken van een kwartier. De week erna neem je een andere nieuwe gewoonte aan, zoals minstens drie dagen geen alcohol drinken. De week erna eet je alleen nog maar fruit als tussendoortje. Over een half jaar, over 26 weken, heb je dan 26 nieuwe gezonde gewoontes én ben je slanker. Ik ga je helpen met nog een aantal aanpassingen in je leven. Niet meer op diet, maar gewoon, gezond eten!

December 2018

Het jaar loopt langzamerhand ten einde. Je verwacht dat de praktijk dan een beetje leegloopt, want het motto is dan toch – na de feestdagen, in het nieuwe jaar, ga ik wel weer lijnen! Maar nee, het is drukker dan ooit, want iedereen die een poosje geleden is gestart, is vastberaden om een of meer maatjes kleiner aan de kerstdis te verschijnen. En dat lukt verbazingwekkend goed! Ik geef iedereen de zin mee: in december zijn 4 feestdagen, niet 31. Wat fijn om te merken dat ik in iedereens hoofd zit (soms tot vervelends aan toe haha), en dat iedereen zo hard werkt en soms ook gewoon ‘ploetert’. Maar behoud is al mooi! Voor nu is het even fijn om te weten dat een plakje kerstbrood of stol zonder spijs 115 kcal is, en met spijs maar liefst 244 kcal, oeps… Plak tulband dan maar? Nou dat is ook 225 kcal. Het gaat mij er niet om, om dergelijke heerlijke kerstlekkernijen te verbieden, maar wel om te zeggen: houd maat, neem geen 2x, of neem van alles een klein beetje. Ga ook niet helemaal los met oliebollen. Het klinkt leuk in de calorieboekjes of op internet dat-ie maar 100 kcal bevat. De realiteit is vaak weerbarstiger: die van de kraam is gewoon 250 kcal, en staat gelijk aan 1 gevulde koek. Beetje rustig aan dus! Ik wens jullie fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en slank 2019. En als je dat niet bent, dan ben je van harte welkom in het nieuwe jaar!

Oktober 2018

Het jaar 2018 stond in het teken van héél veel mensen begeleiden naar een gezond gewicht. Heel vrouwen, maar ook diverse mannen. Ik maak lange dagen, maar de resultaten zijn geweldig. Wat een motivatie, discipline en doorzettingsvermogen is er toch! Of iemand nu 5 kilo wilde verliezen of 20 kilo, het is voor mij elke keer weer een ‘feestje’ als het lukt! De resultaten zijn regelmatig te bewonderen op mijn Facebook-pagina. Ik sluit niet uit dat mijn praktijk in de toekomst gaat uitbreiden met een extra medewerker; het is soms niet meer bij te benen. Dank voor alle vertrouwen!

Maart 2017

Mijn nieuwe website is live! Neem gerust een kijkje bij alle succesverhalen of lees meer over de werkwijze.

Februari 2017

Lees even het indrukwekkende verhaal van Wendy; zij heeft maar liefst 20 kilo verloren. Natuurlijk gaat dat niet zonder slag of stoot. Ik hoop dat het inspirerend werkt voor je.

JANUARI 2017

Het is weer druk in mijn praktijk door alle goede voornemens! Wil jij ook slank(er) de zomer in, maak dan nu een afspraak. De eerste stap is altijd de moeilijkste. Ik help je bij het vasthouden van je doorzettingsvermogen en motivatie. Durf jij de strijd aan te gaan? Stuur me gerust een mailtje of WhatsApp.

NIEUW IN OKTOBER 2016 – SAMEN WINKELEN EN ETIKETTEN LEZEN

Sta jij soms wat wezenloos te kijken naar een etiket en weet je niet echt waar je nou naar kijken moet? Of wil je gezondere keuzes maken in de supermarkt? Dan is dit uurtje echt iets voor jou! Als je weet waar je op moet letten, kennen voedingsmiddelen voor jou geen geheimen meer. Je weet dan wat er inzit en wat waar is van de kreten die op de verpakking staan. Fris uitziende verpakkingen en mooie praatjes (Bevat geen suiker! Oer-knackerbrood! Boordevol energie!) maken een product aantrekkelijk, waardoor het beter verkoopt. Wist je bijvoorbeeld dat voedingsgiganten ook veel doen met kleuren? Al die mooie etiketten en verpakkingen kunnen je wel op het verkeerde been zetten! Laat je niet foppen en wapen jezelf tegen trucjes op de verpakking. Je gaat met mij een uur in de supermarkt op speurtoch en ik vertel je alle tips & tricks waar je rekening mee moet houden bij je keuze.

NIEUWS AUGUSTUS 2016 – MARGREET OP TV

Ik ben door door de regionale zender 251TVgevraagd voor twee items over vakantiekilo’s. Hoe voorkom je ze en hoe raak je ze weer kwijt? De filmpjes zijn nu ook beschikbaar op YouTube (251TVPRODUCTIES – vakantiekilo’s). Ik heb veel eye-openers gegeven, hopelijk hebben veel mensen hier iets aan!

NIEUW IN 2015 – EXTRA INTENSIEVE BEGELEIDING

Wil je graag 2x per week begeleiding om zo je discipline en motivatie optimaal te houden? Ook dat kan. Je kunt kiezen uit 2x per week naar de praktijk komen (woensdag en vrijdag), of 1x een telefonisch consult en 1x naar de praktijk komen. De kosten zijn afhankelijk van de duur van de door jou gewenste consulten (20 of 30 minuten). Ik houd je gemotiveerd!

NIEUW IN 2015 – DE KOELKAST-CHECK

Vind je het leuk als ik een keer bij je langskom en een koelkast-check samen met jou doe? Wat is gezond, maar wat kan beter? Zijn die noten nu gezond, hoe zit het met dat potje/blikje/diepvriesproduct, is mijn boterkeuze wel de juiste, kan mijn koek-voorraad gezonder? We lopen je vleeswaren en broodbeleg door, wel of geen lightproducten, hoe zit het met sappen/drankjes, en wat is de juiste bewaarplek in de koelkast? Uiteraard nemen we ook je voorraadkasten mee! Een leuke ervaring waar we een uur de tijd voor nemen.

:: 15 GOEDE REDENEN OM TE STARTEN MET AFVALLEN:

– Want: Hellup, er zitten kilo’s aan!
– Op een prettige manier verantwoord afvallen
– Je voelt je lekkerder in je vel
– Beter voor je gezondheid
– Voedingsanalyse, puntjes op de i, persoonlijk dagmenu met variaties
– Elk consult een onderwerp op maat
– Afvallen bij mij kost (bijna) geen moeite
– Heel veel tips en eye-openers, de eerste al bij de intake!
– Zeer goed vol te houden
– Op basis van richtlijnen van het Voedingscentrum en/of Puur Gezond
– Geen crashdieet, eiwitdieet, poeders, pillen, repen of shakes
– Je partner en/of gezin lijdt er niet onder
– Een stok achter de deur
– Enthousiaste begeleiding
– Kleine attentie bij de eerste 5 en 10 kilo gewichtsverlies
– Ik houd je wel gemotiveerd!

Lees gerust eens de nieuwe succesverhalen elders op mijn site. Misschien zijn ze voor jou net dat steuntje in de rug dat je nodig hebt bij het afvallen!

Verantwoord afslanken op individuele basis:
Met mij lukt het wel! Durf de stap vandaag nog te nemen.
Ik ben slechts 1 telefoontje of e-mailtje van je vandaan… (en ik bijt niet).

Toch nog te spannend of er nog niet helemaal klaar voor? Like dan mijn Facebookpagina Gewichtsconsulentepraktijk Margreet van der Plas: zo krijg je veel tips, recepten, nadenkertjes en aanmoediging.